14 Kasım 2009 00:00

Hasta tutuklulara mektup var

TÜRKİYE’nin dört bir yanında yüzlerce kişi, hasta tutuklu ve hükümlüler için bir araya geldi.

Paylaş

TÜRKİYE’nin dört bir yanında yüzlerce kişi, hasta tutuklu ve hükümlüler için bir araya geldi. Yapılan eylemlerde hasta tutuklulara mektup gönderilirken, Adalet Bakanlığı’na gönderilen dilekçelerle cezaevinde tedavi bekleyen hasta tutuklu ve hükümlülerin bir an önce tahliye edilmesi istendi.
İstanbul: Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapan İHD İstanbul Şube üyeleri, cezaevlerinde hayati tehlikesi bulunan 39 hasta tutuklunun isimlerinin taşıdı. Eyleme, Sanatçılar Aynur Doğan ve Cemil Koçgün de katıldı.
Adana: İHD Adana Şubesi, hapishanelerde yatan 39 hasta tutuklunun serbest bırakılmasını istedi. Merkez postane önündeki eylemde konuşan Şube Cezaevi Komisyonu Başkanı Osman Kara, cezaevlerinde 10 kanser, 3 ağır felçli, 3 Wernicke- Korsakoff’lu ve 13 ağır hasta tutuklu ve hükümlü olduğunu söyledi.
Ankara: Kızılay Postanesi önünde konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, hasta tutukluların ölüme terk edilmemesini istedi.
İzmir: Konak Eski Sümerbank önünde yapılan eylemde açıklama yapan İHD İzmir Şube Başkanı Nezahat Paşa Bayraktar, tutsakların haklarından yararlanması ve yaşam haklarının güvence altına alınmasının, devletin sorumluluğunda olduğunu belirterek, devletin bu sorumluluğunu yerine getiremediğini söyledi.
Gaziantep: 39 hasta tutuklu için Merkez postane önünde yapılan açıklamada konuşan İHD Gaziantep Şube Başkanı Gülten Aydın, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’nın 104. maddesinden gelen yetkisini kullanması için Adli Tıp raporuna ihtiyaç olmadığını belirtti.
Diyarbakır, Hatay, Batman, Elazığ, Van, Hakkari’de de eylem yapıldı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ergenekon bağlantısına yanıt verilmiyor

SONRAKİ HABER

Hukukçular bile açıklayamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...