14 Kasım 2009 00:00

Çocuklara şiddete komik ceza

4 YIL önce 25 Ekim’de bir televizyon programında Malatya’da Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı çocuk ...

Paylaş

4 YIL önce 25 Ekim’de bir televizyon programında Malatya’da Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı çocuk yuvasında yaşanan şiddet görüntülerinin yayınlanmasının ardından haklarında soruşturma başlatılan yuva çalışanları 20 ay ile 4 yıl arasında değişen cezalara çarptırıldı.
Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası’nda çocuklara şiddet uyguladıkları iddia edilen 17 bakıcı kadının Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmaları sona erdi. Mahkeme heyeti, bakıcı kadınlardan Ş. S.’ye 4 yıl 2 ay ile en fazla cezayı verirken, diğer 14 sanığa 3 yıl 1 ay 15’er gün hapis cezası verdi. Sanıklardan V. G. ve S. T. ise delil yetersizliğinden beraat etti. Sanıklardan M.K. ise 20 ay cezaya çarptırıldı. En fazla cezayı alan Ş. S.’nin şiddet görüntülerinde en fazla görünen bakıcı kadın olduğu belirtildi.
Davada çocuklara şiddet uyguladıkları iddia edilen 17 bakıcı kadın Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “eziyet” suçlamasıyla yargılanmıştı. Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Y. G., Eski Çocuk Yuvası Müdürü N. Y. ve öğretmenler de yargılanmış, ancak ceza almamıştı.
(Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İzmir’de 2 çocuk tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Ergenekon bağlantısına yanıt verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...