14 Kasım 2009 00:00

Parası olana özel sınıf

VAN’da ekonomik ve sosyal durumu iyi olan ailelerin çocukları için 4 okulda modern tekniklerle donatılmış özel sınıflar oluşturulduğu öne sürüldü.

Paylaş

VAN’da ekonomik ve sosyal durumu iyi olan ailelerin çocukları için 4 okulda modern tekniklerle donatılmış özel sınıflar oluşturulduğu öne sürüldü. Veli ve öğretmenler, uygulamayla çocuklar arasında ayrımcılık yapıldığını belirtirken, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, okulların tamamının modern sistemlerle donatıldığını savundu.
Hüsref Paşa, Salih Yıldız, İnönü ve Şehit Yarbay ilköğretim okullarında oluşturulduğu iddia edilen özel sınıflara, ekonomik ve sosyal durumu iyi olan ailelerin çocuklarının yerleştirildiği ileri sürüldü. Özel oluşturulduğu belirtilen sınıflarda, diğer sınıflardan farklı öğrencilerin sıralara 2’şerli oturduğu; bilgisayar, data show ile eğitim alanındaki son teknik malzemelerle eğitim aldığı iddia ediliyor. Veliler, iddialara ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.
Özel sınıfların oluşturulduğu iddia edilen okullardan İnönü İlköğretim Okulu’na giden bir öğrencinin velisi J.Ç, “Okulda aynı katta 6 özel sınıf var. Kayıt döneminde bu sınıflar oluşturuldu. Ben de oğlumun o sınıflarda okumasını istedim. Ancak alınmadı” dedi. Söz konusu sınıflarda bilgisayarlı eğitim verildiğini belirten J.Ç, “Bizim çocuklar bilgisayarların yüzünü görmezken, onlar her gün bilgisayar eğitimi alıyor. Sınıflar lüks perdelerle süslenmiş” diye konuştu.
BÜROKRAT ÇOCUKLARI
İki oğlunun da aynı okulda okuduğunu belirten N.A. isimli veli de, okuldaki zengin ve bürokrat çocuklarının diğer öğrenciler arasında eğitim görmediğini öne sürdü. Hüsrev Paşa İlköğretim Okulu’nda görüştüğümüz bir veli ise bu uygulamanın kayıt döneminde özellikle yapıldığını belirterek, genellikle polis, asker ve ailesi zengin olan çocukların aynı sınıfa verildiklerini söyledi.
‘AYRIMCILIK YAPILIYOR’
Ailelerin ekonomik durumlarına bakılarak oluşturulan seçmeli sınıflarla çocuklar arasında ayrımcılık yapıldığına dikkat çeken Eğitim Sen Van Şube Başkanı Lezgin Botan, uygulamanın yasaya ve mevzuata aykırı olduğunu söyledi. Bu dört okul başta olmak üzere belirli okullarda özel sınıflar oluşturulduğundan haberdar olduklarını dile getiren Botan, “Uygulama öğrenci başarısına göre yapılmıyor. Özellikle ailelerin statülerine göre yapılıyor” dedi. Botan, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

YÜKSEK HIZLI TREN RAYDAN ÇIKTI

SONRAKİ HABER

TTB domuz gribine karşı kurul oluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...