14 Kasım 2009 00:00

YÜKSEK HIZLI TREN RAYDAN ÇIKTI

ANKARA’dan saat 11.00’de hareket eden 91003 sefer sayılı Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) lokomotifi ve vagonları Eskişehir merkeze bağlı Hasanbey köyü yakınlarında raydan çıktı.

Paylaş

ANKARA’dan saat 11.00’de hareket eden 91003 sefer sayılı Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) lokomotifi ve vagonları Eskişehir merkeze bağlı Hasanbey köyü yakınlarında raydan çıktı. Kazadan etkilenen 4 yolcu Eskişehir’deki hastanelere kaldırdı. Kazayla ilgi görüştüğümüz BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, sorumluların daha önce yaptıkları açıklama ve uyarıları dikkat almayan yetkililer olduğunu söyledi.
TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre kaza saat 13.00 sıralarında konvansiyonel hatta makas değişikliği sırasında yaşandı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.
BTS: UYARMIŞTIK
“Öncelikle vatandaşlarımızın ve çalışan arkadaşlarımızın kazadan yaralanmadan kurtulmalarına sevindik” diyen Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl, daha önce kazalar yaşanabileceğine dair uyarılarda bulunduklarını hatırlattı. Uyarılarının dikkate alınmadığını söyleyen Akıl, “Biz gerek taşıma aracı gerekse altyapıyla ilgili daha önceden de açıklamalar yapmıştık” dedi. Başbakan Erdoğan’ın 29 Mart yerel seçimleri öncesinde hızlı treni kullanarak siyasi bir çıkar sağlamaya çalıştığını belirten Akıl, “Hükümetin ulaşım politikalarını göstermeye yeter bu durum. Şu an arkadaşlarımız olay yerine doğru harekete geçtiler detaylı bilgileri araştırmalardan sonra açıklayacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

GDÖ olmayacaklar

SONRAKİ HABER

Parası olana özel sınıf

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...