15 Kasım 2009 00:00

ABD Dışişleri, Başbakan Erdoğan’ı yalanladı!

“İRAN’ın nükleer programıyla ilgili endişelerimiz dedikodu değil.” Bu sözler Amerika’nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley’e ait. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan...

Paylaş

“İRAN’ın nükleer programıyla ilgili endişelerimiz dedikodu değil.” Bu sözler Amerika’nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley’e ait. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Batı’nın kaygılarını “dedikodu” olarak yorumlamıştı. Erdoğan’ın bu açıklamasını yalanlayan Crowley, Başbakan’a da 7 Aralık’taki ABD ziyaretinde daha ayrıntılı bilgi verecek.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, İran’ın nükleer programıyla ilgili endişelerinin “dedikodu” olduğunu düşünmediklerini söyledi.
Crowley, Washington’daki Yabancı Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Batının İran’ın nükleer silah sahibi olmaya çalıştığına ilişkin kaygılarını “dedikodu” olarak tanımladığına dair İngiliz Guardian gazetesinde çıkan demecine ilişkin bir soruyu yanıtladı.
Başbakan Erdoğan’ın sözlerini değerlendirmeyeceğini, kendisinin gelecek ay Washington’a düzenleyeceği ziyaret sırasında bölgedeki gelişmeleri ele alma fırsatının doğacağını ifade eden Crowley, “Elbette İran’ın nükleer programıyla ilgili kaygılarımızın dedikodu olduğunu düşünmüyoruz, bunlar gerçek. Raporun bu ayın ilerleyen günlerinde açıklanmasını dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.
(DIŞ HABERLER )
ÖNCEKİ HABER

Görüşmeler tatmin etmedi

SONRAKİ HABER

İpekyolu’na hüzünlü açılış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...