15 Kasım 2009 00:00

Çiçek tahliye olur olmaz nereye gitti?

DARBE planında imzası olduğu iddia edilen ve önceki gece cezaevine gönderilen Dursun Çiçek tahliye edildi. Çiçek’in üst üste ikinci kez tahliye edilmesi şaşkınlık yarattı.

Paylaş

DARBE planında imzası olduğu iddia edilen ve önceki gece cezaevine gönderilen Dursun Çiçek tahliye edildi. Çiçek’in üst üste ikinci kez tahliye edilmesi şaşkınlık yarattı. Bir anlam verilmeyen tahliyede dikkat çekici bir başka olay daha yaşandı. Çiçek tahliyenin ardından ilk olarak orduevine gitti. Burada 15 dakika kalan Çiçek’in neden buraya gittiği ve kiminle görüştüğü ise bilinmiyor.
TAHLİYE NEDENİ
Darbe planında imzası olduğu iddia edilen ve önceki gece cezaevine gönderilen Dursun Çiçek tahliye edildi. Çiçek daha önce de tutuklanmış ve tahliye edilmişti. İlk tutuklanmasında 18 saat, ikincisinde ise 43 saat cezaevinde kaldı!
Çiçek, kaçma şüphesi olmaması ve sabit adresi olması gerekçesiyle ikiye bir oyla tahliye edildi. Tahliyesi kararlaştırılan Çiçek hakkında herhangi bir adli kontrol uygulamasının da işletilmediği belirtildi. Dursun Çiçek tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden çıktı.
ALBAY ÇİÇEK ORDUEVİNE GİTTİ
Çiçek, avukatının itirazı üzerine verilen tahliye kararının ardından saat 20.00 sıralarında Hastal Askeri Cezaevi’nden çıktı. Beyaz bir minibüsle cezaevinden çıkan Çiçek’i takip etmemeleri için basın mensuplarının önü kesildi. Eyüp üzerinden Şişli’ye giden minibüs daha sonra Harbiye Orduevi’ne girdi. Minibüsten inen Dursun Çiçek’in yaklaşık 15 dakika sonra sivil bir otomobille orduevinden ayrıldığı belirtildi.
NEDEN İSİM VERMEDİ?
Çiçek adliyede 3 saat boyunca savcıların 14 kritik sorusuyla karşılaştı. Çiçek, soruların genelini ‘bilgim yok’, ‘ben yapmadım’ şeklinde yanıtlarken satır aralarında ise önemli mesajlar verdiği öğrenildi. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen, Albay Çiçek’e ‘O belge’yi sordu.
İlk ifadesinde ‘imzanın kendisine ait olmadığını söyleyen’ Albay Çiçek önceki gün aynı soruya ise cevap olarak ‘Bana komplo kurdular. İmza bana ait değil’ yanıtı verdi. Savcılar Çiçek’in ‘bana komplo kurdular’ cevabı üzerine ‘kimin kurduğunu’ sordular. Çiçek bu soruda isim vermezken kimseyi de suçlamadı ve şikayetçi olmadı. Çiçek, savcıların birçok sorusuna genellikle ‘bilgim yok’, ‘ben yapmadım’ şeklinde yanıt verdi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

DİNLEMEDE SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

SONRAKİ HABER

Görüşmeler tatmin etmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...