15 Kasım 2009 00:00

‘Kürt ve Türk anneleri artık birleşmeli’

Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Mardin Kızıltepe Temsilciliği, Kürt sorununun Meclis’te tartışılmasına ilişkin DTP Kızıltepe ilçe binasında açıklama yaptı.

Paylaş

Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Mardin Kızıltepe Temsilciliği, Kürt sorununun Meclis’te tartışılmasına ilişkin DTP Kızıltepe ilçe binasında açıklama yaptı. MEYA-DER Kızıltepe Sözcüsü Yılmaz Eren, bölgede yıllardır bir katliamın yaşandığını belirterek, her şeye rağmen Kürtlerin ısrarla barış istediğini söyledi. Savaştan çıkar bekleyenlerin olduğunu anlatan Eren, “Türk annelerinin sorması lazım, hangi zenginin, siyasetçinin, generalin oğlu bu savaşta ölüyor? Ölen yoksul Türk ve Kürt halkının çocuklarıdır. Bir tek bu soru bile barışın ve kardeşliğin cevabıdır” dedi.
Eren, hükümetin hükümetin çözüm çabalarına karşı provokasyon girişiminde bulunduğunu söyledi. Türk ve Kürt annelerinin artık birleşmesi gerektiğini söyleyen Eren, çözümün bununla kolaylaşacağını kaydetti. (MARDİN)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

İzmir’de CHP’den istifa çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...