15 Kasım 2009 00:00

Sendikadan Uzel işçilerine destek ziyareti

ASLANBEY Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Uzer Makine fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan işçilere Türk Metal-İş Kocaeli Şubesi aylık 500 TL direniş yardımı yaptı.

Paylaş

ASLANBEY Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Uzer Makine fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan işçilere Türk Metal-İş Kocaeli Şubesi aylık 500 TL direniş yardımı yaptı. İşçiler yaklaşık bir ay önce Türk Metal-İş Kocaeli Şubesi’ne üye olmuş; bunun üzerine işveren, 9 işçiyi, krizi gerekçe göstererek işten atmıştı.
Arkadaşlarına geçmiş olsun diyen işçileri, işveren fabrikaya almamıştı. Fabrikaya alınmayan 55 işçi, mesai saatleri arasında işyerini terk etmekten dolayı tazminatsız olarak işten atılmışlardı. Uzer Makine işçileri 32 gündür fabrikanın önünde eylemlerini sürdürüyor.
T. Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız “İşçi arkadaşlarımızın içinde bulundukları duruma az da olsa katkı sunabilmek için böyle bir uygulamayı yaşama geçirdik. Şimdiye kadar grev dönemlerinde bu tip yardımlar söz konusu oluyordu. Ancak şimdiye kadar atılan işçilere böyle bir yardım Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmadı. Türk Metal sendikası güçlü bir sendikadır. Bu uygulama, sendikasız işçilerin sendikalaşması için bir güvence anlamına gelmektedir” diye konuştu.T. Metal Kocaeli Şube salonunda yapılan törende Şube Başkanı Yakup Yıldız 500 TL’lik katkıyı, atılan Uzer Makine işçilerine tek tek verdi.
(Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emekten yana partilere ziyaret

SONRAKİ HABER

Toplu Taşımaya Fahiş Zam Geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa