15 Kasım 2009 00:00

Emekten yana partilere ziyaret

KESK Genel Başkanı Sami Evren, 25 Kasım’da sadece kamu emekçilerinin değil halkın bütün kesimlerinin greve çıkması gerektiğini söyledi.

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren, 25 Kasım’da sadece kamu emekçilerinin değil halkın bütün kesimlerinin greve çıkması gerektiğini söyledi.
KESK Genel Başkanı Sami Evren ve beraberindeki şube başkanları Emek Partisi (EMEP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Türkiye Komünist Partisi genel başkanlarını ziyaret ederek, 25 Kasım’da yapacakları uyarı grevine destek istedi.
Evren ilk olarak EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel’i ziyaret etti. KESK Genel Başkanı üç genel başkana yaptığı ziyarette de 25 Kasım’da yapacakları uyarı grevi hakkında bilgi verirken, grevin etkili olabilmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. “Fiili olarak destek vermeseniz bile üyelerinize hastanelere, okullara, vergi dairelerine gitmeme çağrısı yapın” diyen Evren, o gün bütün illerde kamu hizmetlerini durdurmayı hedeflediklerini söyledi. Kamu emekçilerinin yıllardır sürdürdüğü grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı mücadelesinin artık bir sonuca ulaşması gerektiğini, bunun için bu kararı aldıklarını belirten Evren, işçi sendikalarından ve meslek örgütlerinde de destek istediklerini söyledi.
BİRLİKTELİK ÖNEMLİ
25 Kasım uyarı grevinin partilerinin gündeminde olduğunu söyleyen EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, 25 Kasım’da yapılacak grevin sadece kamu emekçilerinin toplusözleşmeli sendika ve özlük hakları için yapılmayacağını tüm emekçilere yönelik saldırılara karşı yapılacağını kaydetti.
Tüzel, “Bizde halkımızın bu grevi anlaması ve destek vermesi için bir çalışma içerisindeyiz. Kamu emekçilerinin daha iyi, nitelikli ve parasız olarak sunmak istedikleri eğitim ve sağlık gibi hizmetler partimizin de talepleri arasında. O nedenle bu eylemin başarılı olması ve hükümeti gerçekten uyarması, halkın sorunlarına karşı duyarlı hale getirmesi bizimde istediğimiz bir şey” diye konuştu.
Kamu emekçilerinin birlikteliğini sağlayacak adımların atılmış olmasının da ayrıca sevindirici olduğunu belirten Tüzel, KESK ile Kamu-Sen’in yapacağı eylemin, örgütsüz ve başka sendikalara üye memurların da katılacağını ve başarıya ulaşacağını ifade etti.
Tüzel, “Bizde EMEP olarak var gücümüzle hem kamu emekçilerinin bu eyleme katılması hem de halkın diğer kesimlerinin sizleri anlaması ve greve katılması için çalışacağız. Sermaye iktidarı AKP Hükümetine karşı mücadelemiz ortak” dedi.
AKP SERMAYENİN HÜKÜMETİ
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise KESK’lilerin ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Yaşadığımız bu ortamda KESK’in aldığı bu grev kararı önemli. Çünkü AKP hükümeti bu ülkeyi işsizlik, yoksulluk yokmuş gibi yönetiyor, o yüzden kamu çalışanları sadece kendi talepleri için değil bütün halkın talepleri için alanlarda olacak” dedi. Hükümetin orta vadede kamu alanını tasfiye etmeyi amaçladığını belirten Taş, “Devlet sosyal devlet olma özelliğinden uzaklaşmış telekulak olayında da görüleceği gibi röntgenci devlet, polis devleti olmuştur” diye konuştu Taş, ÖDP olarak KESK’in yanında olacaklarını dile getirdi.


DAYANIŞMA ÖNEMLİ
TKP’yi de ziyaret eden KESK’lileri TKP Genel Başkanı Erkan Baş karşıladı. Baş, 25 Kasım’ın emekçilerin dayanışma içerisinde olduğunun gösterilmesi açısından önemli bir gün olduğunu kaydetti. Baş, “Mevcut iktidar bütün politikasını sermayeye göre yapıyor, bütün yasal düzenlemeleri onların ihtiyaçlarına göre yapıyor. Öbür taraftan da halkçı görünmek gibi bir çabaları var. Ama dünyada seçimle gelen en zengin Başbakanlar listesinde yer alıyor Başbakan Tayyip Erdoğan.Bu ne kadar inandırıcı” diye konuştu. Ellerinden gelen bütün olanaklarla grevi destekleyeceklerini ifade eden Baş, bu grevin aynı zamanda sınıf mücadelesinin nasıl olacağını da göstereceğini söyledi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emekliler açlık grevine başlıyor

SONRAKİ HABER

Sendikadan Uzel işçilerine destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa