15 Kasım 2009 00:00

Emekliler açlık grevine başlıyor

EMEKLİ-SEN emekli aylıkları arasındaki farklılıklara, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası ile emekliler aleyhine yapılan değişikliklere karşı emeklilerin sesini duyurmak için dört günlük...

Paylaş

EMEKLİ-SEN emekli aylıkları arasındaki farklılıklara, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası ile emekliler aleyhine yapılan değişikliklere karşı emeklilerin sesini duyurmak için dört günlük açlık grevi başlattı.
DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Merkezi “Yeter artık bıçak kemiğe dayandı” diyerek emekli maaşlarına yapılan 10 TL’lik zammı, sağlıkta dönüşümle emekliler aleyhine yapılan değişiklikleri protesto etmek amacıyla 4 günlük dönüşümlü açlık grevi başlattı. Emekli-Sen Genel Merkezi’nde dün düzenlediği basın toplantısıyla açlık grevlerini duyuran Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, aldıkları düşük maaş nedeniyle, bugün emeklilerin büyük bir bölümünün tekrar çalışmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Bu durumun emeklilerin kayıt dışı, ucuz iş gücüyle çalışmalarına neden olduğunu dile getiren Beysülen, emeklilerin insanca yaşayamadıklarını söyledi.
Beysülen, yıllardır çıkarılmayan intibak yasasının çıkartılarak emekli aylıkları arasındaki farklılıkların giderilmesini, yıllardır ödenmeyen TÜFE ve KEY alacaklarının ödenmesini, kamu çalışanlarına verilip emeklilere verilmeyen ek ödemelerin emeklilere de verilmesini istedi. Emekli aylıklarının 6 ayda bir sadece TÜFE artışı kadar artmasını eleştiren Beysülen, insanca yaşanacak ücret istediklerini söyledi.
22 Ekim 2009’da Türkiye çapında başlattıkları imza kampanyasının devam ettiğini de belirten Beysülen, açlık grevinin biteceği 18 Kasım’da topladıkları imzalarla Meclis’e yürüyüp, taleplerini Meclis’teki parti grup başkan vekillerine teslim edeceklerini söyledi.
Açıklamanın ardından sendika yöneticileri, dönüşümlü olarak beşer kişiyle, dört gün sürecek açlık grevini başlattılar. Emeklilere destek veren KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, kamu emekçilerinin maaşının da çok olmamasına karşın, emeklilerle aralarında büyük fark olduğunu söyledi. Bu uçurumun giderek arttığını da belirten Şimşek, emeklilere destek verdiklerini belirtirken, 25 Kasım’da yapacakları bir günlük uyarı grevine de destek istedi. Emeklilere ayrıca, Dev Maden Sen, Dev Sağlık İş, Birleşik Metal-İş yöneticileri de destek verdi.
ÖNCEKİ HABER

Belediyenin zam ısrarı

SONRAKİ HABER

Emekten yana partilere ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa