15 Kasım 2009 00:00

İstanbul Newroz tertip komitesine dava

2008 Newrozu İstanbul tertip komitesi üyelerine, “İzinli olan gösterinin izinsiz hale dönüşmesine göz yummak” gerekçesiyle dava açıldı.

Paylaş

2008 Newrozu İstanbul tertip komitesi üyelerine, “İzinli olan gösterinin izinsiz hale dönüşmesine göz yummak” gerekçesiyle dava açıldı. 1 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak 7 kişilik tertip komitesi üyeleri hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Tertip Komitesi Başkanı Sultan Toptaş ile Üyeler Orhan Atan, Fatma Özbey, Örgü Berktaş, Şükrü Demir, Neslihan Türkan ve Mesut Kaya hakkındaki suçlamanın gerekçesi atılan ‘Yasa dışı sloganlar’, açılan ‘Yasa dışı pankartlar’. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28’inci maddesinin 3’üncü bendi uyarınca Bakırköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 1 Aralık’ta saat 09.00’da görülecek.
Hazırlanan iddianamede, 23 Mart 2008’de Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda yapılan “Emperyalizme ve sömürüye karşı, Newroz ateşiyle özgürlüğe” başlıklı Newroz kutlamalarında, bir grubun Öcalan ve PKK lehine slogan atıp pankart açtığı, tertip komitesinin de bunu engellemediği belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KESK’liler, tutuklu yöneticileri için oturdu

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa