15 Kasım 2009 00:00

Kentsel dönüşüme karşı halk kazandı

GEBZE Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahalleleri halkının, kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerinin yıkılmasına karşı aylardır devam eden mücadelesi sonuç verdi.

Paylaş

GEBZE Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahalleleri halkının, kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerinin yıkılmasına karşı aylardır devam eden mücadelesi sonuç verdi. Mahalle halkı, mahallelerinin kentsel dönüşüm kapsamından çıkartıldığını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun verdiği söz ile öğrendiler.
Gebze Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahallesi halkı, mahallelerinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmasına karşı yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylemdeydi.
Gebze’den tuttukları otobüslerle İzmit’e gelen mahalle sakinleri, kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olduğunu, mahallelerinde bu projenin uygulanmasını istemediklerini belediye binasının önünde haykırdılar.
Eylemin simgesel olarak hedefi haline gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eylemcilerin karşına çıkmazken, Belediye Meclisi toplantısına katılmak üzere gelen CHP’li ve Saadet Partili meclis üyeleri, eylemcilerin taleplerini dinlediler. CHP’li ve Saadet Partili meclis üyeleri eylemcileri haklı bulduklarını ve toplantıda taleplerini dile getireceklerini ifade ettiler.
Toplantı sonrası, toplantıya gözlemci olarak katılan mahalle temsilcileri, Başkan Karaosmanoğlu’nun Adem Yavuz ve Cumhuriyet mahallelerinin kentsel dönüşüm kapsamından çıkartılacağına dair söz verdiğini belirtti. Mahalle sakinlerini başarının birlikte mücadele etmekten geçtiğini belirterek “Bu başarı mücadelemizin sonucudur. Ancak bir söze güvenmiyoruz. Örgütlülüğümüzü ve birliğimizi bozmayacağız” diye konuştular. (Kocaeli/EVRENSEL)
Arif Koşar
ÖNCEKİ HABER

Ne yapsan kabahat

SONRAKİ HABER

Domuz gribi korkusu 13.5 milyon kişiyi acillik etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...