16 Kasım 2009 00:00

Hücrede tedavi bekliyorlar

KİMLİK kontrolünde yaralanan Özkan Gerçek ve Ömer Adıgüzel, yaralı olarak götürüldükleri Metris Cezaevi’nde tedavi bekliyor.

Paylaş

KİMLİK kontrolünde yaralanan Özkan Gerçek ve Ömer Adıgüzel, yaralı olarak götürüldükleri Metris Cezaevi’nde tedavi bekliyor. 8 Kasım’da Avcılar’da kimlik kontrolü sırasında açılan ateş sonucu yaralandığı iddia edilen Gerçek ve Adıgüzel, tek kişilik hücrelerde tutuluyor. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde açıklama yapan aileler ve avukatlar, 8 Kasım günü yaşananlar hakkında bilgi verdi. Avukat Zeliha Kabataş’ın verdiği bilgilere göre müvekkillerinin yaralandığı olay, kamuoyunda “eylem hazırlığındaki militanlar” olarak yer aldı. Olayda Gerçek, sağ dirsek ve sağ bacağına; Adıgüzel ise sol omzuna isabet eden kurşunlarla yaralandı. Avukatlar, tüm girişimlerine rağmen olay yeri tutanaklarına ulaşamadı.
‘HAREKET KABİLİYETİNDEN YOKSUN’
Yaralıların anlatımlarına göre Gerçek ve Adıgüzel, Avcılar’da götürüldükleri bir karakolun bahçesinde, araç içinde kaba dayağa maruz kaldı, kan kaybı yaşadı. Oradan Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürülen yaralılar, durumlarının ağır olduğu, kurşunların kemik kırıklıklarına ve sakat kalmaya yol açabileceği gerekçesiyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Acil ortopedi bölümünde ameliyat olmayı bekleyen Gerçek ve Adıgüzel, 4 günlük gözaltı süresinin dolması üzerine savcılığa götürüldü. Oysa ki Avukat Özlem Gümüştaş’ın verdiği bilgilere göre yaralıların başka bir hastaneye sevk edilmeleri istendi, ancak yola çıkmaları uygun bulunmadığı için sevk edilmediler, ancak savcılığa götürüldüler.
Okmeydanı Hastanesi’nin bugün için ameliyat tarihi verdiği Gerçek ve Adıgüzel, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne götürüldü, tek kişilik hücrelere konuldu. Cezaevi doktoru, hastaneye sevk edilmelerini istedi, ancak henüz bir girişimde bulunulmadı. Gerçek ve Adıgüzel’in aileleri ise çocuklarının sağlık durumundan endişe ettiklerine ve hareket kabiliyetinden yoksun, ayrı hücrelerde bulunduklarına dikkat çektiler.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Atanmayan öğretmenler eylemde

SONRAKİ HABER

Ne yapsan kabahat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...