16 Kasım 2009 00:00

AB’ye Kıbrıs resti

ANKARA kulislerinde ilginç bir iddia ortaya atıldı ve “Ben aşı olmayacağım’’ diyen Başbakan Recep Tayyip ...

Paylaş

ANKARA kulislerinde ilginç bir iddia ortaya atıldı ve “Ben aşı olmayacağım’’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 7 Aralık’ta yapacağı ABD gezisi sırasında, bu ülkede kullanılan aşılardan olacağı öne sürüldü.
Erdoğan’ın “ABD’de uygulanan aşı farklı’’ açıklaması da dikkat çekmişti. ABD’deki aşılarda “Adjuvan’’ adlı madde yer almıyor. Adjuvan adı verilen madde, aşı içindeki ‘İmmünojen’’ (öldürülmüş virüs) etkisini artırmak için aşıya eklenen bir molekül… Bazı bilim adamları, Adjuvansız aşının etkinliğinin yüzde 90, Adjuvanlı aşının ise yüzde 70 olduğunu ve bu aşıda kızarıklık ve ateş gibi yan etkilerinin daha fazla görüldüğünü savunuyor. Türkiye’nin de aldığı aşılarda MF95 adında bir Adjuvan bulunuyor. ABD’de ise Adjuvanlı olmayan aşı kullanılıyor ve aşı, burun içine püskürtülüyor. Türkiye’de kullanılan aşı ise Adjuvanlı ve adaleye enjekte ediliyor.
BAKANA FIRÇA
Erdoğan, 3 Kasım günü TBMM’deki grup toplantısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a kızmış ve “Aşı konusunda sağlık bakanımla aynı düşünmüyorum. Kimse aşı için zorlanmamalı’’ demişti. Erdoğan, kendisinin aşı olmayacağını açıklamış ve sağlık bakanına, “Benim ve Cumhurbaşkanı’nın adını da vermişsin, bunu düzelt’’ demişti.
ABD’DEKİ AŞI FARKLI
Başbakan, ABD’deki aşı ile Türkiye’ye ithal edilen aşıların farklı olduğunu açıklamış ve “ABD’nin kullandığı aşılarda farklı şeyler olduğu, bize gelende farklı şeyler olduğu belirtiliyor’’ demişti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Civanım delikanlımı ne hale getirdiler

SONRAKİ HABER

CHP’deki hanımağa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...