16 Kasım 2009 00:00

İşçi eşlerinden imza kampanyası

TUZLA tersanelerinde çalışan işçilerin eşleri İçmeler’de stant açtılar.

Paylaş

TUZLA tersanelerinde çalışan işçilerin eşleri İçmeler’de stant açtılar. İçmeler Pazarı girişinde bulunan standın açılışına, Emek Partili kadınlar da katıldı. Burada imza toplayacak olan işçi eşlerinin talepleri şöyle: “İşten atmalar yasaklansın, çalışma saatleri düşürülsün, ücretler azaltılmadan haftada beş iş günü uygulamasına dönülsün; işsizlere iş imkanı sağlansın, kısa çalışma, ücretsiz izin gibi esnek çalışma uygulamalarına son verilsin, işten çıkarılan işçilerin ailelerine ve açlık sınırı altındaki gelire sahip ailelere insanca geçinecekleri şekilde yardım yapılsın, işsiz ve yoksul ailelerin çocuklarının eğitim ve sağlık harcamaları devlet tarafından karşılansın.”
MUHTARDAN DESTEK
Stant açılışında konuşan kadınlar, hükümetin halkın sorunlarını görmezden geldiğini belirterek, toplanan imzalarla birlikte belediye ve kaymakamlığa yürüyeceklerini söylediler. Öte yandan, İçmeler Mahallesi Muhtarı Kemal Şahin de imza standını ziyaret etti. Şahin, muhtarlık olarak halkın sorunlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Songül Sunar, eşinin 7 aydır işsiz olduğunu belirterek, faturalarının biriktiğini ifade etti. Artık geçinemez durumda olduklarını dile getiren Sunar, bu yüzden krizin bedelini ödemeye karşı çıkmak amacıyla imza kampanyası başlattıklarını kaydetti. Krizin en ağır bedelini kadınların ödediğini söyleyen Sunar, “İnsanca yaşama hakkımız için, çocuklarımızın geleceği içinmücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
İMZA ATMAK YETMEZ
Serpil Koçak ise sadece imza atmakla sorunların çözülmeyeceğine dikkat çekerek, “Herkes imzasına sahip çıkarsa yetkililer bu sese kulak verir” diye konuştu. Eşinin esnaflık yapan Gülbahar Teymur da günlerce siftah yapmadan dükkanı kapadıklarını, artık bu duruma bir çare aradıklarını vurguladı. Teymur, AKP Hükümeti’ne güvenmediğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çorum’da kirizin eğitime etkisi tartışıldı

SONRAKİ HABER

Kriz Çağlayan’dan gitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa