16 Kasım 2009 00:00

Kırşehir’de şeker mitingi yapıldı

TÜRKİYE Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Tokat Turhal, Kastamonu, Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Samsun Çarşamba şeker fabrikalarının ...

Paylaş

TÜRKİYE Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Tokat Turhal, Kastamonu, Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Samsun Çarşamba şeker fabrikalarının Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararı ile satışa çıkarılmasına karşı tepkiler bugün Kırşehir'de devam etti.
Özelleştirmeye karşı dün saat 12.00'de Aşıkpaşa Stadyumu önünde başlayan eyleme Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ünlü, Şeker- İş Kırşehir Temsilcisi Işık Şimşek ve kitle örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi. Şeker Fabrikası işçileri "şekeri satanı biz de satarız, Kırşehir uyuma fabrikana sahip çık, Petlas satıldı sıra şekerde" sloganları atarak ellerinde pankartlarla Ahi Meydanı'ndaki miting alanına kadar yürüdü.
Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitinge araçlarla Tokat Turhal, Kastamonu, Yozgat, Çorum ve Samsun Çarşamba Şeker Fabrikaları'nın çalışanları da katıldı.Miting boyunca işçiler attıkları sloganlarla özelleştirmenin durdurulmasını talep etti. (KIRŞEHİR)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

SONRAKİ HABER

EMEKÇİLERİN GÖREVİ BÜYÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...