16 Kasım 2009 00:00

ODTÜ hazırlık sınıfı öğrencileri temsilcilerini seçti

ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda (hazırlık) öğrenci temsilciliği seçimleri yapıldı.

Paylaş

ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda (hazırlık) öğrenci temsilciliği seçimleri yapıldı. Yeni seçilen temsilciler, “yöneticilerin etrafında dönen bir temsilcilik modeli değil, her öğrencinin katılımının sağlanacağı” bir çalışma örmek istediklerini söylediler.
150 sınıfın bulunduğu ODTÜ hazırlıkta 115 sınıfta temsilcilik seçimleri yapılmıştı. Seçimlerin ardından ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu (YDYO) Öğrenci Kurulu, geçtiğimiz hafta bir araya gelerek hazırlık öğrenci temsilcisi ve yardımcılarını seçti. Seçimlerde ise ilk turda 90 sınıf temsilcisi oy kullandı. Yapılan oylamanın ardından İslam Çoban hazırlık temsilcisi seçildi. Oylamaya katılan temsilcilerle nasıl bir çalışma yapacakları üzerine görüştük.
Hazırlık Öğrenci Temsilcisi Yardımcısı Murat Kozluklu, daha önce lisede de okul temsilciliği yaptığını, ancak ODTܒde yaptırım gücü olan ve ayakları yere basan bir temsilcilik yapısı gördüğünü ifade etti. “Sınıf temsilciliğine aday olduğumda, açıkçası sadece buradaki temsilcilik yapısının nasıl olduğunu görmek istemiştim. Fakat sınıf temsilcisi olduktan sonra gördüğüm tartışmaların zenginliği, beni hazırlık fakülte temsilcisi olmaya ve öğrenciler için bir şeyler yapmaya sürükledi” diyen Kozuklu, öğrencilerin neye ihtiyacı olduğuna tek başına karar veremeyeceğini, ancak öğrenciler için hayli yetersiz olan beslenme, yurt ve ulaşım imkanlarının düzeltilmesi için çaba sarf etmek istediğini söyledi. Temsilciliğin öğrencilerin karar mekanizmasına katılacağı ve söz söyleyebileceği bir araç olarak kullanılması gerektiğini belirten Kozuklu, “Bunun için ilk elden yönetici, başkan, başkan yardımcısı etrafında dönüp duran bir temsilcilik modeli değil; her temsilcinin, hatta her öğrencinin katılımının ve öğrencilerin temsilciler kuruluna olan güveninin sağlanması gerekir” dedi.
Sınıf Temsilcisi Cenk Sinar da, ÖTK’nın ilk kurulduğu yer olan ODTܒde Temsilciler Kurulu’nun doğru kullanılması halinde, öğrencilerin kendi fikirlerini ifade edebileceği bir platform haline geleceğine dikkat çekti. “Temsilci olmaktaki amacım ise Temsilciler Kurulu’na işlevsellik kazandırmak ve hazırlığın kendi içinde bağımsız, kesintisiz çalışmasını sağlamak” diyen Sinar, bu sene seçimlerde adaylara çok fazla konuşma hakkı verilmediğini söyledi. Hazırlık yönetiminin temsilcilik seçimlerine “bir an önce olsun bitsin” gözüyle baktığını belirten Sinar, bu nedenle adayların propaganda ve adaylık dönemini aynı anda yaşadıklarını anlattı. Hızlı bir toparlanma sürecine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Sinar, temsilcilerin birbirlerini tanıması ve neler yapabileceklerini konuşması için düzenli toplantılar yapılması gerektiği görüşünde. “Herkesin kendi fikirlerini özgürce söyleyebildiği, yalnızca temsilcilerin değil bütün öğrencilerin tartışmalara katılacağı bir yapı oluşturmalıyız” diyen Sinar, bu yıl seçilen Hazırlık Temsilciler Kurulu’nun, bugüne kadar atılan temellerin üzerine bir şeyler katarak, yapılan her toplantı ve görüşmede mücadelenin devamlılığını esas alması gerektiğini söyledi.
(Ankara/EVRENSEL)
Deniz Kayacan
ÖNCEKİ HABER

ASKİ 250 bin aboneden haksız yere 60 TL aldı

SONRAKİ HABER

Aşı uygulamasında sıra çocuklarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...