16 Kasım 2009 00:00

25 Kasım çalışmaları sürüyor

KESK ve Kamu-Sen’in 25 Kasım’da Türkiye genelinde yapacakları bir günlük uyarı grevinin çalışmaları Zonguldak ve Çaycuma’da tüm hızıyla sürüyor.

Paylaş

KESK ve Kamu-Sen’in 25 Kasım’da Türkiye genelinde yapacakları bir günlük uyarı grevinin çalışmaları Zonguldak ve Çaycuma’da tüm hızıyla sürüyor.
KESK ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Zonguldak şube başkan ve yöneticileri, Ereğli ve Devrek’in ardından Çaycuma’da her iki konfederasyonun ilçe temsilcilik yöneticileri, işyeri temsilcileri ve üyelerinin de katılımıyla ortak toplantılar yaptı.
Çaycuma’da Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, KESK Çaycuma Bileşenleri adına konuşan İsmet Akyol, 25 Kasım uyarı grevi öncesinde Çaycuma’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Zerrin Güneş de, daha önceden kamuoyuna açıklanan talepleri sıralayarak, 25 Kasım için güçlerini birleştirdiklerini belirtti.
Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, hükümetin kamu çalışanlarına ve halka yönelik ekonomik politikalarını eleştirerek, bu duruma dur demek için 25 Kasım’da iş bırakarak alanlara çıkacaklarını belirtti.
KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız da yakaladıkları birliği 25 Kasım günü alanlarda da göstereceklerini söyledi. Yıldız, “Çaycuma’daki KESK ve Kamu-Sen’li arkadaşları bu güzel çalışma için kutluyorum” dedi. Diğer taraftan, KESK ve Kamu-Sen Çaycuma temsilcileri, 25 Kasım iş bırakma eylemi öncesinde destek istemek için Çaycuma’daki siyasi partileri, meslek örgütlerini ziyarete başladılar. Ziyaret edilen tüm kuruluşlar, 25 Kasım’da alanlarda olacaklarını belirttiler. (ZONGULDAK)

EMEP’TEN DESTEK ZİYARETİ

Emek Partisi (EMEP) Bahçelievler İlçe Örgütü üye ve yöneticileri, 25 Kasım’da yapılacak greve destek vereceklerini açıkladı. Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu şube’yi ziyaret eden EMEP üyeleri, yaklaşan grev öncesi yapılan hazırlıklar ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Aynı zamanda Bakırköy ve Bahçelievler’de yapılacak çalışmalara daha etkin katılacaklarını açıklayan EMEP üyeleri, memurların taleplerinin halkın talepleriyle birleştirilmesi gerektiğine dikkat çektiler.
Emek Partisi yöneticilerinin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını belirten Eğitim Sen 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Demir, antidemokratik uygulamaların son bulması; eşitlikçi, adaletli demokratik bir gelecek için ve toplusözleşme hakkı için 25 Kasım da alanlarda olacaklarını dile getirdi. Grev çalışmalarına ilişkin bilgi de veren Demir, 400’ün üzerinde işyeri noktası olduğunu belirtti. Bu işyerlerini tek tek gezerek grevin geniş katılımlı olmasını sağlamaya çalıştıklarını aktaran Demir, desteklerinden dolayı EMEP üyelerine teşekkür etti. İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Karabağlar’da tartışmalı seçim

SONRAKİ HABER

Halk da işçiler de rahatsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...