16 Kasım 2009 00:00

EMEKLİLER AÇLIK GREVİNDE

EMEKLİ-SEN İstanbul şubeleri, talepleri için 4 günlük açlık grevi başlattı.

Paylaş

EMEKLİ-SEN İstanbul şubeleri, talepleri için 4 günlük açlık grevi başlattı. Kartal Meydanı’nda bir araya gelen emeklilere, 4 aydır ücretleri ödenmediği için direnişe başlayan Limter-İş üyesi Torgem Tersanesi işçileri de destek verdi. açıklamayı Kartal Şube Başkanı Emir Babakuş okudu.
Eylem hakkında gazetemize bilgi veren Yılmaz Gündoğdu, “Bizler, intibak yasasının çıkarılmasını, TÜFE ve KEY ödemelerinin derhal ödenmesini, sendikalarına dönük yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” dedi. Ücret ve sağlıkla ilgili taleplerinin de yer aldığı imza kampanyasını bitirdiklerini hatırlatan Gündoğdu, genel merkez ve İstanbul şubelerinin 4 gün sürecek olan açlık grevinin ardından imzaları teslim etmek için 18 Kasım’da Meclis’e kitlesel yürüyüş düzenleyeceklerini bildirdi.
Eylemin ardından emekliler ve destekleyen kurum temsilcileri, slogan atarak kortej halinde Emekli-Sen şube lokaline gelerek açlık grevini başlattılar. Şube Başkanı Babakuş, burada yaptığı açıklama ile tüm emek güçlerini desteğe çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

KESK: ASIL SUÇU EMNİYET İŞLİYOR
KESK, Kars’ta üyelerinin, yaptıkları basın açıklaması ve oturma eylemi nedeniyle saldırıya uğrayarak gözaltına alınmalarına tepki gösterdi. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, İzmir’de başlatılan operasyon sonucu tutuklanan üye ve yöneticilerinin serbest bırakılması için ülke genelinde eylemler yaptıklarını hatırlattı. Hiçbir ilde olay yaşanmazken, Kars’ta üyelerinin keyfi bir şekilde gözaltına alındığını belirten Şimşek, emekçilerin bedeller ödeyerek kazandığı demokratik hakların engellemesini kabul etmeyeceklerini bildirdi. Bazı mülki idare amirleri ve emniyet yetkililerinin gerginlik yaratmayı kendilerine iş edindiklerini belirten Şimşek, “demokrasi, barış, hak, özgürlük” gibi kavramların hâlâ bu kesimlerin “tüylerini diken diken ettiğini” ifade etti. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

GDO’lu gıdalar kesinlikle yasaklanmalı

SONRAKİ HABER

Karabağlar’da tartışmalı seçim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...