16 Kasım 2009 00:00

Berlin’de bir İstanbul dalgası

İSTANBUL ve Berlin kardeş şehir anlaşmasının 20. yıl dönümü çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Berlin Senatosu ve Akademie der Künste işbirliğiyle düzenlenen “Istanbul Next Wave” sergisi açıldı.

Paylaş

İSTANBUL ve Berlin kardeş şehir anlaşmasının 20. yıl dönümü çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Berlin Senatosu ve Akademie der Künste işbirliğiyle düzenlenen “Istanbul Next Wave” sergisi açıldı. Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit serginin açılışında yaptığı konuşmada, çağdaş Türk sanatının Berlin’in üç önemli yerinde gösterilmesinden dolayı memnunluk duyduğunu, İstanbul ve Berlin arasında bir süre canlı olan kardeş şehir ilişkisinin bu sergiyle canlı hale getirilmesinden dolayı da gurur duyduğunu belirtti. Almanların, böylelikle İstanbul’daki sanatsal faaliyetlerden etkileneceklerini ifade eden Wowereit, İstanbul’un çok modern bir metropol ve toplumunun dinamik gelişim süreci içinde olduğunu, Türkiye hakkında farklı düşüncelere sahip olanların İstanbul’a gitmeleri gerektiğini kaydetti.
Berlin’in kentte yaşayan Türk göçmenlerden ötürü “bir parça Türk” olduğunu belirten Wowereit, “İstanbul’un gelişmesine sevindiğini, bu tür işbirliklerine daha fazla ihtiyaç duyulduğunu” belirtti.
Serginin Küratörlerinden Johannes Odenthal de konuşmasında, aralarında Berlin Eski Belediye Başkanı Ernst Reuter ve Mimar Bruno Taut’un da bulunduğu birçok ünlü Alman’ın Türkiye’deki sürgün yıllarını hatırlattı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gül’e son ağıt olsun!

SONRAKİ HABER

Timurtaş Onan’dan bir İstanbul panaroması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa