16 Kasım 2009 00:00

Kağıttan fenerlerle aydınlatacaklar

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Kopenhag’da gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı öncesinde başlattığı ...

Paylaş

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Kopenhag’da gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı öncesinde başlattığı “Geleceği Aydınlatan Fenerler” projesiyle, önemli kararların alınacağı zirvede dünya liderlerine çocukların çevreye dair beklentilerini iletmeye hazırlanıyor. Pek çok kültürde şansın sembolü olan kağıt fenerler üzerine gelecekte nasıl bir gezegende yaşamak istediklerini çizecek olan çocuklar, resimleriyle liderler üzerinde baskı oluşturmayı hedefliyor.
Küresel çapta bir çevre örgütü olan Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Kopenhag’da Aralık ayı içerisinde çeşitli ülke liderlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek Dünya İklim Zirvesi diye tanımlanan BM İklim Değişikliği Konferansı öncesinde Earth Hour Hareketi (Dünya Saati) ile “Geleceği Aydınlatan Fenerler” projesini hazırladı. Dünyanın geleceğiyle ilgili olarak olumlu kararların alınması için liderler üzerinde baskı oluşturmanın amaçlandığı söz konusu proje ile çocukların doğal yaşamın korunmasına dair beklentilerinin dünya liderlerine iletilmesi amaçlanıyor. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Samsun’da evrim paneli yapıldı

SONRAKİ HABER

Bir gecelik hizmet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa