17 Kasım 2009 00:00

Tutuklular devleti zarara uğratmış!

ADANA Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlüler sevk edildikleri hastanede kelepçeyle tedavi ...

Paylaş

ADANA Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlüler sevk edildikleri hastanede kelepçeyle tedavi olmayı kabul etmedikleri için ‘devleti zarara uğrattıkları’ gerekçesiyle cezaevi idaresi tarafından disiplin cezasına çarptırıldı.
Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ATHAYD-DER) Adana Şubesi’ne başvuran Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlüler son dönemlerde cezaevi idaresi tarafından keyfi cezalara maruz bırakıldıklarına dikkat çekti. Tutuklu ve Hükümlülerden M.Emin Koçer, Çetin Sağır, Necmettin Kayhan, Mustafa Işıklı, Mevlana Oygur, Murat Gül, Vahit Ufuk Yüksel Akın Can ile Serdar Yüceay, son olarak tedavi olmak için sevk edildikleri hastanede kelepçeli muayene edilmelerine karşı çıktıklarını söyledi. Çeşitli dönemlerde götürüldükleri Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kelepçeli muayene karşı çıktıklarını ve kabul etmediklerini belirten tutuklu ve hükümlüler bu nedenle cezaevi idaresi tarafından disiplin cezasına çarptırıldıklarını belirtti.
Kapalı görüşe çıkartılmama, telefon, mektup dahil tüm iletişim haklarının ellerinden alındığını belirten tutuklu ve hükümlüler, daha öncede benzer cezalara çarptırıldıklarını ve bunun cezaevi idaresinin keyfi tutumundan kaynaklandığını savunarak, insan hakları kuruluşlarını göreve çağırdı.
Disiplin cezalarını doğrulayan Tutuklu ve Hükümlülerin Avukatı Turgay Bek ise verilen disiplin cezalarının gerekçesinin ‘Tedavi olmak için hastaneye gidip tedavi olmama bununla devleti zarar uğratma’ olarak belirtildiğini bu uygulamanın mahkum hakları ve hukuka aykırı olduğunu söyledi. (Adana/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

TMK tasarısı çözümden uzak

SONRAKİ HABER

Eğitimde şeffaf soygun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...