17 Kasım 2009 00:00

Bu mektubun da üstü örtülecek mi?

‘İRTİCAYLA Mücadele Eylem Planı’na ilişkin yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü. Ortaya çıkan 3. ihbar mektubu ve toplam 590 dosyada...

Paylaş

‘İRTİCAYLA Mücadele Eylem Planı’na ilişkin yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü. Ortaya çıkan 3. ihbar mektubu ve toplam 590 dosyada, planla ilgili gerçeklerin bilinçli bir şekilde karartıldığı iddia ediliyor. Son olarak belgedeki imzayı atan Albay Çiçek’in imzası kurumadan tahliye edildiği düşünüldüğünde, Genelkurmay’ın planlı bir şekilde hakkındaki iddialardan kurtulmayı amaçladığı ortaya çıkıyor. Ancak yeni ortaya çıkan belgeler, sürecin bütünüyle planlı ve profesyonel bir ekip tarafından yaşama geçirildiğini gösteriyor. Şimdi kamuoyu bu belgeler için gereğinin yapılmasını bekliyor.
BAŞKA BİR SUBAY
İrticayla Mücadele Eylem Planı’na ilişkin soruşturma için karargahtaki bilgisayarları inceleyen bir subay, savcılara 590 dosya dolusu belge gönderdi. Ergenekon savcısına mektubunda, Albay Çiçek imzalı plana ilişkin soruşturmada gerçeklerin üzerinin örtüldüğünü öne süren subay, “Bu dosyaları siz inceleyin” dedi. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara üçüncü bir ihbar mektubu daha gitti. Ancak bunu, önceki ihbar mektuplarını gönderen subay değil, onun çağrısına uyan başka bir subay gönderdi.
BİRÇOK YERE POSTALANDI
Meçhul subayın, ihbar mektubu ve belgeleri Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz’ün yanı sıra Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet partileri, adalet bakanı, gazetelerin Ankara temsilcilikleri ve bazı gazetecilere de gönderdiği öğrenildi.
590 KLASÖR BULUNUYOR
Subay, mektubun yanı sıra savcılara yüzlerce dosyadan oluşan bir de CD gönderdi. CD’nin içinde Genelkurmay Başkanlığı’nda hazırlanan İrticayla Mücadele Eylem Planı’na benzer yüzlerce dosya var. CD’de 590 klasörden oluşan belgeler yer alıyor. Bu belgelerde çarpıcı iddialar yer alıyor.
KAMUOYU YARATMA ÇALIŞTAYLARI: ‘Faa.çiz. 23.10.Servi’ belgesi: Kamuoyu yaratmak için aralarına saygın isimler de katılarak, aralarında Ergenekon sanıklarının bulunduğu isimlerle ‘çalıştaylar’ yapılması planlandı.
TERÖR VE İRTİCA FİLMİNE 1 MİLYON TL: ‘Ödenekli Faaliyetler’ belgesi: Terör ve ilticayla ilgili iki filme 550’şer bin, sergiye 20 bin, TV programına 120 bin, çeşitli anketlere 150 bin, çalıştaylara 200 bin TL olmak üzere toplamda 2 milyon TL’ye yakın ödeme yapılması.
SAHTE ANKETLER HAZIRLAYACAĞIZ: ‘Sonucu Belli Anketler’ belgesi: Sahte anketler hazırlanması ve belirlenen isimlerin anketi medyada savunmasının sağlanması.
2007 TARİHLİ ‘YENİ’ PLANLAR: Bilgisayarlarda, “Eylem Planı Metni.V2.26 EYL 07^yeni”, “2.EK-AJAHİKA.1 .Faaliyet Çizelgesi.V2.26 EYL 07.YENİ” ve “PsikolojikHarekatPlanlari SON” gibi dosyalar dikkat çekti.
‘Personel Bilgi Formu’ adlı dosyada 1. Psikolojik Harekat Tabur K. Hasdal/Istanbul adresli yazıda, “Psikolojik Harekat konusunda irtibat içinde olunan siviller” listesi var.
(İSTANBUL)

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN A TAKIMI FiŞLENMiŞ
Bakan ve Başbakan’ın danışmanları ile ilgili fişlemeler, mektupla gelen “Kişilere Ait İstihbari Bilgiler (Kişisel İstihbarat)” ile “Bazı Kişiler” adlı klasörde bulunuyor. Fişlemeler kayıtlara şöyle geçti:
ALİ BABACAN (Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı): Nakşibendi tarikatının mensubudur. ‘AKP’nin Derviş’i’ olarak biliniyor.
EGEMEN BAĞIŞ (AK Parti Genel Başkanının Dış İlişkiler Danışmanı): Uzun süre Beyaz Saray’da resmi çevirmenlik yapmıştır. Erdoğan’ın ABD’deki temaslarını ayarlamıştır. En gizli görüşmelerinde bile Erdoğan’ın yanında yer almıştır.
AHMET DAVUTOĞLU (Dışişleri Bakanı olmadan önce): Şeriatçı Eyüp Sultan Vakfı’nın üyesidir.
CÜNEYD ZAPSU: Erdoğan’ın kararlarında, tüm bakanların ve yöneticilerin üstünde bir etkinliği vardır.

MEKTUPTA NE VAR

BİLGİ Destek Şube’deki bilgisayarlardan 14 adet hard disk sökülerek incelendi. Acele bir inceleme yaptırılarak bir gün sonra iade edilmesi istendi. 14 adet hard diskin sadece imajlarının (yedek) alınması bile bu kadar kısa sürede mümkün değildi. Ne silinmiş dosyalar ne de şifreli dosyalar incelenebildi. Şifreli dosyalar aranmadı ve şifre çözme işlemleri yapılamadı.
ÖNCE TEMİZLİK SONRA ‘İNCELEME’
İnceleme sırasında aynı dairede görevli olan Sedat Özüer albay olarak görevlendirilerek, inceleme işlemini gerçekleştiren ast rütbeli personel üzerinde psikolojik baskı oluşturuldu. Karargahta resmi dosyalar genellikle ‘Ana Server’ denen dosya sunucuda tutuluyor. Bu dosya sunucudaki dosyaların olaydan 4-5 gün sonra incelendiğini öğrendim. Tabii ki gerekli temizlik yapıldıktan sonra...
GERİ GETİRİLEN DOSYALAR
Bu inceleme işlemleri sırasında bazı dosyalar çok dikkatimi çekti. Bu yüzden kendi olanaklarımla bazı hard disklerden silinmiş dosyaları geri getirmeye çalıştım. Kurtarabildiğim dosyaların kopyasını aldım. Geri getirmeye çalıştığım bazı dosyaları açamadım. Bu aramalar sırasında Dursun Çiçek Albay’ın belgesinin izine rastlamasam da aynı paralelde birçok çalışma yapıldığını gördüm.

5 asker serbest

POYRAZKÖY’deki kazılarda çıkarılan mühimmata ilişkin adliyeye getirilen 5 askeri personel serbest bırakıldı.
İstanbul Merkez Komutanlığı’na bağlı sivil plakalı bir araçla dün saat 10.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen 6 askeri personel, Çırağan Caddesi’ndeki ana giriş kapısından içeri alındı. Bu kişilerin adliyeye getirilişi sırasında basın mensuplarının görüntü alması engellendi.
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sivil plakalı bir askeri araçla sabah saatlerinde getirilen 4 subay ile 1 astsubay, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarınca sorgulandı.
LİSTEDEKİ ASKERLER
Sorgulamalarının ardından serbest bırakılan 5 askeri personel, aynı araca bindirilerek adliyeden götürüldü. Askeri personelin avukatı Nuri Tezel, gazetecilerin soruları üzerine, Poyrazköy’deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin genişletilen soruşturma kapsamında bir plan bulunduğunu ve o planda bir isim listesi yer aldığını söyledi. Avukat Tezel, sorgulamaya çağrılan askerlerin de söz konusu listede yer alan isimlerden olduğunu bildirdi.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan ‘dostuyla’ buluşacak!

SONRAKİ HABER

Başbakanın bahanesi çok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...