17 Kasım 2009 00:00

Antep’te, 25 Kasım grevi için tüm halka çağrı

KAMU emekçileri, 25 Kasım’da bir günlük iş bırakma eylemine hazırlanırken tüm ülkede olduğu gibi Gaziantep’te de çalışmalarına devam ediyorlar.

Paylaş

KAMU emekçileri, 25 Kasım’da bir günlük iş bırakma eylemine hazırlanırken tüm ülkede olduğu gibi Gaziantep’te de çalışmalarına devam ediyorlar. Aynı gün iş bırakacak olan Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen de üyelerini 25 Kasım’a hazırlıyor. Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen yöneticileri ve işyeri temsilcileriyle, 25 Kasım’a doğru giderken sorunlarını, taleplerini ve eyleme nasıl hazırlandıklarını konuştuk.
SORUNLAR DA ÇÖZÜM DE ORTAK
Ali Ersönmez (Eğitim Sen Şube Başkanı):
Bizim mücadelemiz, özellikle ekonomik krizin ortaya çıkardığı olumsuzluklardan etkilenen bütün kesimlerin, çıkarları doğrultusunda bir mücadeledir. Bu nedenle 25 Kasım’da yapacağımız bir günlük iş bırakma eylemini, toplumun bütün kesimlerinin umudu olabilecek, toplumsal mücadeleye ivme kazandırabilecek bir eylem olarak görüyoruz. Bundan dolayı Antep’teki bütün siyasi partiler, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleriyle görüşmeler yaptık. Antep’in iki ayrı bölgesinde, Düztepe ve Karşıyaka’da halk toplantıları yaptık. Diğer kurumlardan, özellikle EMEP’ten, halk toplantılarının örgütlenmesi; mahallelerde, işçilere ve halka 25 Kasım’ın anlatılması noktasında önemli bir destek var.
BAŞBAKAN SÖZÜNDE DURMUYOR
Bekir Avan (Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı):
2002-2003’ten beri hükümetle yürüttüğümüz toplu görüşmeler sonucu hiçbir sorun çözülmedi. Masadan kalktıktan sonra hükümet imzasının arkasında durmuyor, imzasına sahip çıkmıyor. Biz Sayın Başbakan’ı, verdiği sözlere attığı imzaya sahip çıkmaya çağırıyoruz. 25 Kasım’daki iş bırakma eylemine yönelik işyerlerinde çalışmalarımız devam ediyor. Kamu çalışanlarını ve halkımızı duyarlı olamaya ve eylemimize destek vermeye çağırıyoruz.
ORTAKLAŞMA OLUMLU
Hasan Manto (Eğitim Sen Şube Örgütlenme Sekreteri):
Okulları tek tek gezerek taleplerimizi anlatıyoruz. 45 arkadaşımızla 15 grup oluşturduk. Bir haftada 100 işyeri gezdik. KESK ve Kamu-Sen’in ortaklaşması çok olumlu bir hava yarattı. Eğitim Bir-Sen üyeleri, sendikalarının neden katılmadığını çok soruyorlar. KESK’in sürece doğru müdahalesi ile birleşik bir mücadele yaratmanın olanakları var. 12 bin öğretmenin bulunduğu Antep’te bizim hedefimiz okulları boşaltmak. Antep’teki işçileri, emekçileri, 25 Kasım günü çocuklarını okula göndermeyerek grevimize destek vermeye çağırıyoruz.
EĞİTİM VE SAĞLIK KANAYAN YARA

Mehmet Köse (Türk Eğitim-Sen İşyeri Temsilcisi):
Ülkenin iki kanayan yarası var; biri eğitim, diğeri sağlık. Özellikle de eğitim. Hem ilimizde hem ülke genelinde eğitim alanında çok büyük bir gerileme söz konusu. Bu konuda öğrenci velilerimizin her konuda bizlere destek olması gerekiyor.
25 KASIMDA BİRLİKTE MÜCADELE ÖNEMLİ
Vakkas Yıldızhan (Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi):
Türkiye’de sendikalar arasında sahip olunan siyasi görüşlerden kaynaklı bir bölünmüşlük, bir ayrılık var. Eğer sendikaları, bölünmeleri ortadan kaldırıp ortak talepler temelinde bir araya getirebilirsek, büyük bir güç yaratılabilir. 25 Kasım bunun için önemli bir fırsat.
VELİLERE GREVE DESTEK ÇAĞRISI
Mehmet Esen (Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi):
Bu süreçte velilerimizi, yapacağımız bu eylemin amaçları ve nedenleri konusunda bilgilendiriyoruz. Toplu iş sözleşmesi hakkı konusunda Türkiye’de çok geç kalınmıştır. Bütün eğitimci arkadaşlara, bu eyleme katılma çağrısı yapıyorum. Eğitime daha fazla bütçe ayrılması yönünde taleplerimiz var. Bu anlamda da velilerimizden destek istiyoruz.
TÜM KESİMLERİ İLGİLENDİRİYOR
Çetin Yaylacık (Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi):
Bütün işçi ve emekçiler 2009 yılını ciddi ekonomik kayıplarla kapatıyor. Yapacağımız iş bırakma eylemi, bütün emek kesimlerini ilgilendiriyor. Bu mücadelenin kazanılması için her kesimden işçi ve emekçileri eyle güç katmaya çağırıyoruz. (Gaziantep/EVRENSEL)

Bu grev bütün emekçiler için

Gaziantep’te, grevin gerekçeleri ve talepleri halk toplantılarıyla anlatılıyor. Geçtiğimiz cumartesi Karşıyaka’da yapılan halk toplantısının ikincisi, önceki gün Düztepe’de gerçekleşti. KESK Şubeler Platformu’nun Emek Partisi (EMEP) ile birlikte Alevi Kültür Dernekleri Konferans Salonu’nda düzenlediği halk toplantısına, kamu emekçileri, TÜMTİS üyesi işçiler ve Düztepe’de oturan çok sayıda vatandaş katıldı.
Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, hükümetin tüm kamu hizmetlerini tasfiye ederek, eğitim, sağlık başta olmak üzere bütün bu alanları özel sermayenin kâr alanlarına dönüştürmek istediğini ifade eden Ersönmez, hükümetin uygulamalarıyla hem kamu çalışanlarının hem de vatandaşların haklarını gaspettiğini belirtti. Grev için halktan destek isteyen Ersönmez, aynı gün yapılacak halk yürüyüşüne de katılım çağrısında bulundu. SES Şube Başkanı Behçet Ekşili de, AKP’nin Sağlıkta Dönüşüm Projesi doğrultusunda çıkardığı yasalara ve özelleştirme uygulamalarına değindi. Ekşili, sağlık hakkıiçin greve katılım çağrısı yaptı. Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Fehmi Batur da, devletin ağız ve diş sağlığı konusunda sağladığı olanakların yetersizliğinden söz etti.
EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen de eğitim ve sağlıkla ilgili problemlerin yalnızca kamu emekçilerinin sorunu olmadığını dile getirdi. Hükümetin emek düşmanı politikalarına karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Türkmen, “Demokrasi de, eşitlik de, insanca bir yaşam da biz mücadele etmeden gerçekleşmeyecek” dedi. Toplantıda çok sayıda dinleyici de söz alarak, eğitim ve sağlıktaki sorunlara değindi ve eyleme destek sözü verdi. (Gaziantep/EVRENSEL)


Abdullah Çiloğlan - Mehmet Türkmen
ÖNCEKİ HABER

Sinan köylüleri: Mücadelemiz sürecek

SONRAKİ HABER

ONUR SAVAŞI!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...