17 Kasım 2009 00:00

Aşılamalar sorunlu başladı

SAĞLIK Bakanlığı’nın yapılmaya başlanacağını açıkladığı domuz gribi aşılamaları sorunlu başladı.

Paylaş

SAĞLIK Bakanlığı’nın yapılmaya başlanacağını açıkladığı domuz gribi aşılamaları sorunlu başladı. İstanbul’da bazı sağlık ocaklarına aşı gelmedi. Van ve Hakkari’ye ise aşılar ulaştırılamadı. Kimi illerde aşı odaları boş kaldı.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu’nun “İstanbul’da 600 merkezde aşılama yapılacak” açıklamasına rağmen dün Şişli’ye bağlı hiçbir sağlık ocağına aşı gelmedi. Sağlık ocaklarında görüştüğümüz yetkililer, sadece bakanlığın açıklamasından haberdar olduklarını ifade ettiler. Kendilerine aşı ulaştırılmadığını, herhangi bir açıklama da yapılmadığını belirten yetkililer, gelenleri geri çevirdiklerini söylediler.
VAN VE HAKKARİ’YE AŞI ULAŞTIRILAMADI
Türkiye’de bugün okul öncesi öğrenciler ve kronik hastalara vurulması düşünülen aşılar Doğu Anadolu’daki bazı illere de ulaşmadı. Van ve Hakkari’ye aşılar yetişmeyince çalışmalar ertelendi. Van Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, aşıların Sağlık Bakanlığı’na ait özel donanımlı kamyonla Van’a gönderildiğini ve 2 gün içinde Van’da olacağını söyledi. Van’da okul öncesi öğrencilerle birlikte 240 bin öğrencinin aşılanacağı belirtilirken, 100 görevlinin okullarda görev yapacağı ve aşıların kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.
AŞILAMA YAPILDI
İstanbul’un bazı il ve ilçelerinde ise domuz gribi aşısı yapılmaya başlandı. Aşı yaptıranlar, “Her aşının yan etkisi var. Bu aşının da diğerlerinden farkı yok” diyerek domuz gribi aşısından çekinmediklerini söyledi.
Fatih’teki bir sağlık ocağına gelen vatandaşlar, domuz gribi aşısı yaptırdı. Çocuklarını aşı yaptırmak için sağlık ocağına getiren anne babalar, aşıyla ilgili herhangi bir tereddütleri bulunmadığını söylediler. Küçük çocuklar, aşı vurulurken gözyaşlarını tutamadı.
AŞI ODALARI BOŞ KALDI
Sakarya’da ise ilk günde vatandaşlar aşıya ilgi göstermezken, sağlık ocaklarının aşı odaları da boş kaldı. Sakarya’da çocuk sahipleri ve kronik rahatsızlığı bulunan az sayıda kişi, sağlık ocaklarına başvurarak domuz gribi aşısı yaptırdı. (HABER MERKEZİ)

İSTANBUL’DA 2 KİŞİ DOMUZ GRİBİNDEN ÖLDÜ
İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, domuz gribiyle ilgili açıklama yaptı. İstanbul’da bugüne kadar 200’e yakın vaka meydana geldiğini anlatan Dokucu, şu anda 12 hastanın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü dile getirdi. Son 3 gün içerisinde bu hastalıktan 27 yaşında bir erkek ve 40 yaşında bir kadının hayatını kaybettiğini açıkladı. Domuz gribinden meydana gelen son iki ölümde 27 yaşındaki erkekte herhangi bir risk faktörü bulunmadığını, 40 yaşında ölen kadının ise kanser hastası olduğunu belirten Dokucu, her iki ölümün de domuz gribinden kaynaklandığının doğrulandığını kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Deri-İş kongresinde mücadele tartışıldı

SONRAKİ HABER

Ücretli ve işsiz mühendisler sorunlarını tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...