17 Kasım 2009 00:00

Deri-İş kongresinde mücadele tartışıldı

DERİ-İŞ Sendikası Tuzla Şubesi’nin 29. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Binali Tay’ın yeniden şube başkanı seçildiği kongrede, saldırılara karşı ortak mücadele vurgusu öne çıktı.

Paylaş

DERİ-İŞ Sendikası Tuzla Şubesi’nin 29. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Binali Tay’ın yeniden şube başkanı seçildiği kongrede, saldırılara karşı ortak mücadele vurgusu öne çıktı.
Divan başkanlığını Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi’nin yaptığı kongrenin ilk bölümünde konuklar söz aldı. İlk olarak konuşan Deri-İş Onursal Başkanı Yener Kaya, deri işçilerinden saldırılara karşı her zaman en önde mücadele etmelerini istedi.
Konfederasyonların saldırılara karşı işçi sınıfının çıkarları için bir araya gelmesi gerektiğini belirten Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise bunun için tabanın harekete geçmesini istedi.
ORTAK MÜCADELE VURGUSU
DTP Merkez Yöneticisi Osman Ergin, Tuzla’nın tersaneleri ve deri fabrikaları ile önemli bir işçi merkezi olduğunu vurgulayarak, “Burası patronlara cennet işçiye cehennem edilmiş durumda. İşçilerin vereceği mücadele ile bu değişebilir. Bu mücadele, Kürt sorunundan diğer sorunlara gerçek demokrasi mücadelesine katkı sunacaktır” diye konuştu.
Emek Partisi İl Yöneticisi Metin İlgün, hükümetin, işçilerin kazanılmış haklarını elinden alırken Kürt sorununa gerçek bir çözüm üretmediğini, Alevilerin taleplerini ise görmezden gelmeyi sürdürdüğünü ifade etti. İlgün, “Bu yüzden işçiler Kürt sorununa ve Alevilerin taleplerine sahip çıkmalı. Kürtler, işçilerin ve Alevilerin taleplerine sahip çıkmalı. Aleviler de Kürtlerin ve işçilerin taleplerine sahip çıkmalı. Bağımsız ve demokratik bir ülkeyi ancak bu şekilde kurarız. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.
Kongrede konuşan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Kürt sorunu ve Alevi sorununda da işçilerin barış ve kardeşlik temelinde mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.
ALANDA BİRLİK SAĞLANMALI
Kongrede söz alan delegeler de yaşanan sorunlar karşısında daha fazla mücadele edilmesini istediler. Delegelerin önemli bir bölümü, iki listenin yarışmasını eleştirirken, kim seçilirse seçilsin mücadelenin ortaklaştırılması gerektiğini ifade ettiler. Bu arada kongreye verilen bir önerge ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in, Meclis’te Dersim katliamıyla ilgili sözleri oybirliğiyle kınandı.
Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde, Binali Tay, delegelerin 75’inin oyunu alarak yeniden şube başkanı seçildi. Diğer aday Metin Şekerci ise 53 oyda kaldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SAĞLIK BAKANINA KRİTİK SORU!

SONRAKİ HABER

Aşılamalar sorunlu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...