17 Kasım 2009 00:00

Pakistan’da operasyon bitiyor mu, genişliyor mu?

PAKİSTAN Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Taliban militanlarına karşı düzenlenen operasyonların sonuna yaklaştıklarını söyledi.

Paylaş

PAKİSTAN Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Taliban militanlarına karşı düzenlenen operasyonların sonuna yaklaştıklarını söyledi. Gilani, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine, güvenlik güçlerinin Güney Veziristan ve Belucistan’da Taliban’a karşı bir aydır devam eden operasyonları sonlandırmayı düşündüklerini söyledi.
Gilani ayrıca, ellerindeki nükleer silahların güvenlikte olduğunu, bu durumdan hiçbir ülkenin endişeye kapılmaması gerektiğini belirtti. ABD’nin pilotsuz uçaklarla Afganistan sınırındaki aşiretler bölgesine yaptığı saldırıları da eleştiren Gilani, “ABD’nin pilotsuz uçaklarıyla aşiretler bölgesine yaptığı saldırılar nedeniyle zor durumda kalıyoruz, aşiret liderlerini ABD saldırıları konusunda ikna edemiyoruz, bu durum teröristlere karşı verdiğimiz savaşı daha da zorlaştırıyor” dedi.
ABD BASINI TERSİNİ İDDİA ETTİ
ABD’de yayınlanan New York Times gazetesi ise ABD’nin, Pakistan’a Taliban ve El Kaide militanlarına karşı askeri operasyonlarını genişletmesi için baskılarını artırdığını iddia etti.
Gazetenin haberine göre ABD, Pakistan’ı, yeni Afganistan stratejisinin buna bağlı olduğu şeklinde uyardı. Gazete, bir ABD’li yetkiliye dayanarak, ABD Başkanı Barack Obama’nın Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari’ye “siyasi ve ulusal güvenlik kurumlarını militanlara karşı toplamasını” isteyen bir mektup gönderdiğini yazdı.
Obama’nın mektupta Zerdari’ye, bu iş birlikleri karşılığında aralarında geliştirilmiş istihbarat paylaşımı ve askeri iş birliğinin bulunduğu bir dizi teşvikler önerdiği kaydedildi. Obama’nın, 40 bin ABD askeri daha gönderilmesinin de içinde bulunacağı yeni Afganistan stratejisini gelecek haftalarda açıklaması bekleniyor.
KARAKOLDA PATLAMA
Bu arada, Pakistan’ın Peşaver kentinde bir karakolun girişinde meydana gelen patlamada 3 kişi öldü, 20’den fazla kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Irak’ta köy basıldı

SONRAKİ HABER

Obama, Çin’de öğrencilere seslendi: Düşman değiliz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...