17 Kasım 2009 00:00

Hollandalı emekçiler sokağa çıkıyor

HOLLANDA’da, hükümetin Genel Yaşlılık Yasası (AOW) kanununda yapmak istediği değişiklik ve emeklilik yaşının yükseltilmesine dönük plan sendikaların tepkisini çekti.

Paylaş

HOLLANDA’da, hükümetin Genel Yaşlılık Yasası (AOW) kanununda yapmak istediği değişiklik ve emeklilik yaşının yükseltilmesine dönük plan sendikaların tepkisini çekti. Hollanda Sendikalar Birliği (FNV), plana karşı büyük protesto yürüyüşleri düzenleyeceğini duyurdu. 21 Kasım Cumartesi günü ülkenin dört ayrı yerinde gerçekleştirilecek protestolarda, hükümetten söz konusu düzenlemeyi geri çekmesi istenecek.
İktidar ortaklarının emeklilik yaşının 65’ten 67’ye yükseltilmesi yönündeki isteklerine başından beri muhalefet eden FNV’nin protesto gösterilerine, geniş katılımın olması bekleniyor. Bu konuda tüm işçilere çağrıda bulunan sendika yetkilileri, meydanlardan hükümete mesaj vermeyi amaçladıklarını dile getirdiler. Yabancı asıllı işçilere de protesto gösterilerine katılmaları yönünde çağrıda bulunan FNV yetkilileri, bu çerçevede yabancılara yönelik kurum ve kuruluşları ziyaret edip herkesi bilgilendirmeyi planladıklarını belirttiler.
‘KABUL EDİLEMEZ’
Hükümetin halihazırdaki planını kabul edilemez olarak niteleyen FNV Sendikası, yaptığı açıklamada şu noktalara temas etti: “Kişiler ne zaman çalışmayı bırakıp emekliliğin tadını çıkaracaklarına en iyi kendileri karar verir. Ancak hükümet bu düşüncede değil. Hepimiz 67 yaşını dolduruncaya kadar çalışmak zorundaymışız diye düşünüyor. Plana göre her kim 67 yaşını doldurmadan çalışmaktan vazgeçerse, gelirinde ömür boyu bir ceza indirimi uygulanacaktır. Özellikle gençler, ağır meslekte çalışanlar ve düşük geliri olanlar burada mağdur olacak kesimlerdir. Bunu kötü bir plan olarak görüyoruz. Bu yüzden düzenleyeceğimiz yürüyüşlerle parlamentoyu baskı altına alıp, planın reddedilmesini istiyoruz. Bu çerçevede herkesi gösterilere katılmaya davet ediyoruz.” (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

5 saniyede 1 çocuk açlıktan ölüyor

SONRAKİ HABER

Afganistan’da Fransız operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...