17 Kasım 2009 00:00

25 Kasım’a çağrı

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, 25 Kasım’da “eğitimin bilimsellik, laiklik, demokratiklik gibi temel ilkelerini giderek ortadan kaldıran...

Paylaş

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, 25 Kasım’da “eğitimin bilimsellik, laiklik, demokratiklik gibi temel ilkelerini giderek ortadan kaldıran, eğitim sürecini tarihin en kapsamlı gerici, muhafazakar kadrolaşması ile adeta kuşatma altına alan AKP Hükümeti’ni” uyaracaklarını söyledi.
Kılıç dün Eğitim Sen Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, 25 Kasım’a katılım çağrısı yaptı. 40 yıl önce 10 Aralık 1969’da Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) örgütleyicilerinin de tecrübelerini aktarmak için katıldığı toplantıda, 25 Kasım uyarı grevinin önemini vurgulayan Kılıç, “mücadele” çağrısı yaptı.
Kılıç, eğitimin parası olanlar için bir ayrıcalık haline geldiğini söyledi. Kılıç, “Uluslararası sözleşmelere ve yargı kararlarına uymayan, toplu iş sözleşmesi hakkının önüne engeller koyan AKP Hükümeti’ni uyaracağız” dedi.
TÖS boykotunun bildirilerinden alıntı yapan Kılıç, 40 yıl önce de yöneticilerin halkın değil, kendilerinin çıkarlarını düşündüklerini belirtti. Adaletsizliğe karşı duruşun 40 yıl önceden kendilerine devredilen bir görev olduğunu söyleyen Kılıç, “Toplu iş sözleşmesi ve grev hakkımızın önünde siyasal engeller oluşturanlar, belli ki 40 yıl öncesi zihniyetin takipçisidirler” dedi.
Toplantıda, TÖS ve TÖB DER yöneticiliği yapmış eğitim emekçileri de deneyimlerini aktardılar.
Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’in, mücadelelerini “Kanunsuz bir anarşizm çabası” olarak nitelendirdiğini aktaran eğitimciler, ancak hakları için mücadeleden yılmadıklarını belirttiler. 1969 boykotu örgütleyicileri, tüm emekçileri 25 Kasım’da greve katılmaya çağırırken, hakların mücadele edilerek kazanıldığını TÖS örneğiyle anlattılar. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KESK Şubeleri: Grev hakkımız engellenemeyecek

SONRAKİ HABER

Birlik emekçileri umutlandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa