17 Kasım 2009 00:00

Mozart’ın Flamenko düşü

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği, dünyaca ünlü Besteci-Piyanist Fazıl Say’ın Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği...

Paylaş

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği, dünyaca ünlü Besteci-Piyanist Fazıl Say’ın Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali dünyaca ünlü piyanistleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 4-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Piyano Festivali’nin kapanış konserini Bach por Flamenco projesi ile çok konuşulan Miriam Mendez verecek. Sanatçı yepyeni projesi Mozart Sueno Flamenco’yu Türkiye’de ilk kez 21 Kasım’da 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında sunacak. ‘Bach por Flamenco’ albümü ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Miriam Mendez, klasik müzikle flamenkoyu eşsiz biçimde birleştirdiği ve göz dolduran performansıyla geçtiğimiz 3 yıl içinde Türkiye’de iki konser verdi. Gelenekselin mirasıyla güncelin enerjisini birleştirerek müzikte yeni bir nesli temsil eden ve piyanonun Carmen Amaya’sı olarak nitelendirilen Miriam Mendez, yepyeni projesi ‘Mozart Sueno Flamenco – Mozart Flamenco Düşlüyor’un Türkiye’deki ilk konserini gerçekleştirmiş olacak. Mendez, 21 Kasım’da, Antalya Kültür Merkezi’nde vereceği konserde, klasik müzikten flamenkoya, cazdan avangard müziğe kadar birbirinden çok farklı müzikal dünyaları bir araya getirecek.
Bu proje Mozart İtalya’ya değil de İspanya’ya gitseydi ve Flamenko’yu, keşfetseydi bu onun eserlerine nasıl yansırdı sorusundan çıkmış. Mendez bu soruya verdiği yanıtla Endülüs insanlarının müzikal dilini, müzik dehası Mozart ile buluşturuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yezidilere karşı önyargılar kırılmalı

SONRAKİ HABER

Sinema emekçisinin yeni ‘hareket noktası’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...