17 Kasım 2009 00:00

İki yıldır suya hasretler

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı 10 bin nüfuslu üç köyün suyu iki yıldır akmıyor.

Paylaş

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı 10 bin nüfuslu üç köyün suyu iki yıldır akmıyor. Köylüler, su ihtiyaçlarını sondaj yapan akrabalarından ya da 12 TL’ye doldurdukları tankerlerden sağlıyor.
Altınözü’ne bağlı Keskincik, Mayadalı ve Kansu köylüleri, elektrik borcu yüzünden susuzluğa mahkum edildi. TEDAŞ, içme kuyusu trafosunun elektrik borcunun ödenmemesi nedeniyle yaklaşık iki yıl önce şalterleri indirdi.
Gelişen bu olayların ardından kendi imkanları ile sondaj başlatan köylüler, şimdi sondaj alanından köye su taşıyacak boruların parasını nasıl temin edeceklerini düşünüyor. Altınözü Kaymakamlığı’ndan yardım isteyen, ancak “Ödenek yok” cevabını alan köylüler, bu duruma tepki gösterdiler.
Köydeki kadınlar, iki yıldır at ve eşek arabası üzerinde su taşımaktan bıktıklarını ve artık evlerindeki çeşmelerden su sesi duymak istediklerini söyledi. Her gün yaklaşık 1.5 km uzaklıktaki az akan sebil çeşmesinden büyük zorluklarla su getirmek zorunda kaldığını belirten Serap Karagülle, eğitim yılının başlamasıyla okula giden çocuklarının susuzluk nedeniyle yeterince temizlenememesinden şikayet etti. Karagülle, sondaj sayesinde evlerine su getirten bazı akrabalarından günaşırı bidon bidon su almaya utandığını söyledi.
Keskincik Muhtarı Mehmet Hortum ise köylerinde 5, Mayadalı’da 3, Kansu köyünde ise 2 bin nüfusun yaşadığını dile getirerek, “10 bin nüfusa iki yıldır su verilememesini anlayamıyoruz. Yetkililerle görüştük. Sonuç alamadık. Çocuklarımız hasta, kadınlarımız ise çeşme başlarında. Bu sıkıntının bir an önce bitirilmesini, devletimizin bize yardım elini uzatmasını istiyoruz” dedi. (HATAY)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar, örgütlenmenin yollarını tartışıyor

SONRAKİ HABER

Sağlıklı yaşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa