17 Kasım 2009 00:00

Kadirli Çevre Platformu mücadeleyi sürdürüyor

OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı mücadele sürüyor.

Paylaş

OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı mücadele sürüyor. Aralarında çok sayıda sendika, meslek odası, yöre derneği, köy heyetinin olduğu Kadirli Çevre Platformu, çimento fabrikasının kurulacağı yerin insanların sağlığını tehdit edeceği uyarısında bulundu. Çimento fabrikasının çıkaracağı zehirli gazlarla insan sağlığını ciddi tehlikeye sokacağını belirten Çevre Platformu üyeleri, beşinci toplantıyı yaptılar. Toplantıya, fabrikaya karşın dava açan ve yürütmeyi durdurma kararı çıkmasını sağlayan Avukat Yeşim Dağgeçen ve Ömer Ayaz da katıldı.
Kadirli Çevre Platformu’nun, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı’nda (KAVAK) yaptığı toplantıya kitle örgütü temsilcileri ve üretici köylüler de katıldı.
BENZER MÜCADELELER ELE ALINDI
Toplantıda, Erzin ilçesinde termik santrallere karşı sürdürülen mücadele, Yumurtalık Sugözü Termik Santrali’nin kuruluş süreci ve sonuçları, Muğla, Narlı gibi yerlerdeki mücadeleler tartışıldı. Çevre Platformu bileşenleri, siyasi partilere, muhtarlara, din adamlarına, seçilmiş ve atanmış kişi ve kurumlara ulaşılması gerektiğini dile getirerek, geniş kesimlerin yan yana getirilmesine dikkat çekti.
Toplantıda kitle iletişim araçlarının önemine değinilerek, Evrensel, Cumhuriyet, Birgün ve diğer gazetelere ulaşılması gerektiği belirtildi.
ÇEVRECİLİK NEDİR?
Avukat Ömer Ayaz, çevreciliğin sevgi, şüphecilik ve rahatsız etme olduğunu söyleyerek, “Çocukları, bütün insanları, toprağı, havayı, suyu, doğayı seveceksin. Sevdiğin için sevdiklerimize zarar verileceği için korkarız ve şüpheleniriz. Bundan dolayı, karşı tarafı rahatsız edeceksin” dedi.
Avukat Yeşim Dağgeçen ise çimento fabrikasının açılmasıyla birlikte çevreye yayılacak gazların en başta kanser olmak üzere birçok hastalığı artıracağını vurguladı. Dağgeçen, kurulmak istenen çimento fabrikasının, hakim rüzgarlar ve farklı bir hava tabakasının olması nedeniyle geniş bir bölgede çevreye ve insan sağlığına geri dönülmez zararlar vereceğinin altını çizdi. (Kadirli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Santral için cennette ağaç kıyımı

SONRAKİ HABER

Yakakentli balık çiftliği istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa