18 Kasım 2009 00:00

Rektör sözünde durmazsa tam gün iş bırakacaklar

İSTANBUL Üniversitesi’ne (İÜ) bağlı sağlık birimlerinde döner sermaye katkı paylarının adil şekilde dağıtılması talebiyle yapılan eylemlere, rektörden yanıt geldi.

Paylaş

İSTANBUL Üniversitesi’ne (İÜ) bağlı sağlık birimlerinde döner sermaye katkı paylarının adil şekilde dağıtılması talebiyle yapılan eylemlere, rektörden yanıt geldi. Döner sermaye ödemelerinde yaşanan eşitsizliği protesto etmek için iş bırakan SES üyesi sağlık emekçilerinin sesini duyduğunu ileten İÜ Rektörü Yunus Söylet, performansa dayalı döner sermaye dağıtımı hazırlıklarının sürdüğünü, ancak ara çözüm olarak sendikanın talepleri konusunda bir çalışma başlattıklarını duyurdu.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde sabah işbaşı yapmayarak eylem yapan SES üyesi sağlık emekçileri, yaşanan sorunun çözümü için Rektör Söylet’e 25 Kasım tarihine kadar süre verdiklerini belirttiler. Hastane bahçesinde yürüyerek taleplerini bir kez daha dile getiren sağlık emekçileri, rektörün bir kez daha verdiği sözleri yerine getirmemesi durumunda tam gün iş bırakarak daha etkili eylemler yapacaklarını dile getirdiler. SES Cerrehpaşa İşyeri Temsilcisi Aydın Erol, “Rektörlüğü uyarıyoruz. Sağlıkta performansın ölçütü, koruyucu hizmetlerde hastalığın önlenmesi, hastanelerde ise tedavide başarıdır. İşlem sayısı ve kâr üzerinden performans belirlenmesi, sağlığı ticaret olarak görmektir ve bu ahlaksızlıktır. Biz bu uygulamayı reddediyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, hastaneleri ticarethane, hastaları da müşteri olarak gören zihniyete karşı mücadele verdiklerini belirterek, hastanelerin kâr etmesini düşünmeyi ahlaksızlık olarak niteledi.
UܒDE İŞ BIRAKMA
Öte yandan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron firmada çalışan yaklaşık 600 işçi, 2 saat süren iş bırakma ve oturma eylemi yaptı.
Dev Sağlık-İş Sendikası’na üye 1270 işçiden sabah vardiyasında olan yaklaşık 600 çalışan, ücretleri yatırılmadığı için sabah işbaşı yapmadı. Dev Sağlık-İş İşyeri Temsilcisi Fikret Sarıgül yaptığı açıklamada, özveriyle çalıştıklarını, ancak son aylarda ücretlerini düzenli alamadıklarını söyledi. Yönetimle yapılan görüşmelere rağmen verilen tarihlerde ücretlerinin yatırılmadığını belirten Sarıgül, “17 gündür ücretlerimiz yatmadı. Asgari ücretimizi henüz alamadık. Evimize ekmek götüremiyoruz, ev kiramızı ödeyemiyoruz. Kredi kartı borçlarımızı zamanında kapatamıyoruz. Sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Emeğimizin karşılığını, alın terimizin verilmesini bekliyoruz. Ücretlerimiz yatmazsa bu eylemimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Öğrencilerimizi ve velilerimizi de katacağız’

SONRAKİ HABER

İşçi memur dayanışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...