18 Kasım 2009 00:00

‘Öğrencilerimizi ve velilerimizi de katacağız’

Eğitim emekçileri, 25 Kasım’da yapacakları 1 günlük uyarı grevinin AKP ve politikalarına ağır tokat olacağını belirttiler.

Paylaş

Eğitim emekçileri, 25 Kasım’da yapacakları 1 günlük uyarı grevinin AKP ve politikalarına ağır tokat olacağını belirttiler.
Narlıdere ve yakın ilçelerde örgütlü bulunan İzmir Eğitim Sen 6 No’lu Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri, grev için yürüttükleri çalışmayı değerlendirdi. Önceki gün akşam saatlerinde şube binasında yapılan toplantıya katılan yönetici ve temsilciler, siyasi partiler, dernekler, taşeron işçiler, sözleşmeli eğitim emekçileri, öğrenci velileri ve öğrencilerin de katılımının sağlanması için kolları sıvadıklarını açıkladılar. Tüm emekçilerin uygulanan eğitim ve sağlık politikaları üzerinden haklarına yönelik saldırıları geri püskürtmek amacıyla eyleme katılmaları çağrısında bulunan eğitim emekçileri, eylemin kendileri için de önemli bir araç olacağının altını çizdiler.
Eğitimciler, öğrenci velilerinin de destek amacıyla çocuklarını grev günü okula göndermeyecekleri ve kendilerinin de eyleme katılacakları sözü verdiğini belirttiler. Eğitimciler, grev günü sabahı görevli oldukları okullara gidip iş bırakma şeklinde eyleme başlayacak.
Yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Çetin, eyleme işyerlerini terk ederek katılacaklarını söyledi. Hükümetin grev günü okulları tatil edeceği yönünde açıklamalar yaptığını söyleyen Çetin, “Bizler, okullar grev günü tatil edilse bile, okulların açıldığı ertesi gün yine eylem yaparız. Bu konuda kararımız kesin” dedi. Çetin, tutuklu KESK üyesi arkadaşlarının serbest bırakılması için tüm çabalarını ortaya koyacaklarına dikkat çekerek, 19 ve 20 Kasım’da yapılacak olan ilk duruşmalarda içinde bulundukları durumdan mutlaka çekip alacaklarını sözlerine ekledi. Şube Sekreteri Duran Sınacı, bugüne kadar yapılan 8 toplu görüşmeyi geride bıraktıklarını ve hiç olumlu bir sonuç alamadıklarını belirterek, o yüzden yapılacak grevin çok önemli olduğunun altını çizdi.
Şube Kadın Sekreteri Nihal Kesici, tüm öğrenci velileri ve öğrencilerin mücadeleye katılımının sağlanmasının kaçınılmaz olduğunu kaydederek, “Eğitim politikalarından etkilenen tüm emekçilerin kendi sorunlarını haykırması için önemli bir fırsat olacaktır” dedi.
İşyeri Temsilcisi Şenol Keskin, “Bu bir hak alma mücadelesi. Şu anki iktidar toplusözleşmeli sendikal hakkımızı vermemekte ısrar ediyor. Ama biz gerek İLO sözleşmeleri gerekse AİHM İnsan Hakları Komisyonu’ndan belirtildiği gibi toplusözleşmeli sendikal hak istiyoruz” dedi.
İşyeri Temsilcisi Özgür Arslan da şunları söyledi: “25 Kasım tüm emekçiler açısından bir dönüm noktası olacaktır. Bu yüzden de tüm işkollarında güçlü bir şekilde örgütlenmemiz ve bunu tüm arkadaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. Grev günü öğrenci velileri ile birlikte eğitimi durdurmayı planlıyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Ali Kavak
ÖNCEKİ HABER

BES’ten Bakana suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Rektör sözünde durmazsa tam gün iş bırakacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...