18 Kasım 2009 00:00

Politeknik anmaları yoğun katılımlarla gerçekleşti

YUNANİSTAN’da albaylar cuntasının yıkılmasının başlangıcı olan Politeknik direnişi anmaları 15 kasım pazar günü Politeknik Üniversitesi’nde başladı.

Paylaş

YUNANİSTAN’da albaylar cuntasının yıkılmasının başlangıcı olan Politeknik direnişi anmaları 15 kasım pazar günü Politeknik Üniversitesi’nde başladı.
Üç gün süren anmalar boyunca üniversiteler gençlerin, işçi ve emekçilerin taleplerini dile getiren pankart ve afişlerle donatıldı. Gençlik örgütlerinin okulların içinde ve dışında açtığı standlarda bir yandan yoğun bir biçimde gençliğin sorunları tartışıldı, bir yandan da halka Politeknik direnişine ilişkin bildiriler dağıtıldı. Gençliğin sorunlarını ve krizi içeren değişik panellere yoğun katılımlar yaşanırken Politeknik benzeri direnişlere olan ihtiyaç dile getirildi ve gençlik hareketinin ancak meydanlara ve yollara dökülmesiyle başarı kazanacağı vurgulandı. Sistemin gençliğin sorunlarına yönelik hiç bir çözüm yöntemi ve önerisinin olmadığı bu koşullarda gençlik hareketini daha ileri mevzilere taşımak için daha yoğun çalışmalara girilmesi üzerinde duruldu.
Amfilerde cunta yıllarını ve sonrasını anlatan mücadele resimleri, bildirileri vb. sergiler açıldı, video gösterimi yapıldı.. Ayrıca üç gün boyunca okulun etrafına kurulan büyük hoparlörlerle halka Politeknik anmalarına ve yürüyüşüne katılma çağrıları yapıldı. On binlerce kişi Politeknik’e gelerek direnişin sembolü olan anıta çiçek ve çelenkler bırakarak okulu gezdi. Politeknik anmalarının son günü olan dün akşam, ABD konsolosluğuna yürüyüş yapıldı. (Atina/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Aç bırakanlar açlığı tartıştı

SONRAKİ HABER

On binlerce öğrenci alanlara
çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...