18 Kasım 2009 00:00

‘Peres’e Nobel Katil Ödülü lazım’

GÜNEY Amerika ülkelerini ziyaret eden İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Brezilya’nın ardından Arjantin’de de büyük protestolarla karşılandı.

Paylaş

GÜNEY Amerika ülkelerini ziyaret eden İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Brezilya’nın ardından Arjantin’de de büyük protestolarla karşılandı. Başkent Buenos Aires’te toplanan binlerce gösterici Peres’e katil diye seslenirken, taşınan bazı dövizlerde Peres’in Nobel Katil Ödülü’ne aday gösterilmesi gerektiği belirtildi.
Peres, öldürülen İsrail Başbakanı İzak Rabin ve Filistinli Lider Yaser Arafat’la birlikte Oslo Barış Anlaşması’nı gerçekleştirdikleri için 1994 yılında Nobel Barış Ödülü kazanmış ancak bu ödül, eleştiri konusu olmuştu. Göstericilerin İran İslam Devrimi’ni gerçekleştiren Ayetullah Humeyni’nin posterlerini taşıması dikkat çekti.
Peres, meslektaşı Nestor Carlos Kirshner ile yaptığı görüşme sırasında da İran konusunda istediği desteği alamadı. Kirsher, İran’ın nükleer programına barışçıl olduğu sürece karşı çıkmalarının söz konusu olmadığını söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BASIN TURU

SONRAKİ HABER

Çin, ABD ekonomisinin korumacılığından rahatsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...