18 Kasım 2009 00:00

ATIL OKULLAR MUHTARLARA DEVREDİLDİ

ZONGULDAK İl Genel Meclisi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi üzerine geçtiğimiz eylül ...

Paylaş

ZONGULDAK İl Genel Meclisi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi üzerine geçtiğimiz eylül ayında satışı gündeme gelen atıl durumdaki 218 ilköğretim okulu ve arsasını kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine köy tüzel kişiliklerine iade etti.
Zonguldak İl Genel Meclisi üyeleri, Zonguldak ili ve ilçe köylerinde taşımalı eğitim nedeniyle kapalı ve atıl durumda bulunan 218 ilköğretim okulu ve arsasının satışının yapılıp yapılmayacağını görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen bu yerlerin tahsisinin kaldırılıp tekrar köy tüzel kişiliklerine binası ile beraber iade edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
Okulların yapımı sırasında halk tarafından bağışlanan arsaların kaynak yaratma adına halka satılmak istenmesi, CHP İl Genel Meclisi üyeleri, Zonguldak ve Devrek Muhtarlar Derneği ile Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından eleştirilmiş, ve eğitim amaçlı kullanılması için muhtarlıklara devredilmesi istenmişti. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol yaptığı açıklamada, “bu yerlerin köy tüzel kişiliklerine iade edilmesi kararının oybirliğiyle kabul edilmiş olması oldukça önemlidir. Tepkilerin dikkate alınıp, doğru bir karar verilmesini sevindirici buluyoruz” dedi. (Çaycuma/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ayakkabı ve çantaları ateşe verdiler

SONRAKİ HABER

Adana kriterleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...