18 Kasım 2009 00:00

İçerenköy’de halk toplantısı

İSTANBUL İçerenköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde domuz gribine karşı korunma yolları ve sağlık politikaları üzerine bir halk toplantısı yapıldı.

Paylaş

İSTANBUL İçerenköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde domuz gribine karşı korunma yolları ve sağlık politikaları üzerine bir halk toplantısı yapıldı. Emek Partisi Kadıköy İlçe Örgütü tarafından düzenlenen halk toplantısına, İstanbul Tabip Odası’ndan Dr. Süheyla Ağkoç ve SES Anadolu Yakası Şube Yönetimi’nden Eczacı Suat Suna katıldı.
Domuz gribi aşısının yarattığı kafa karışıklığına değinen Dr. Süheyla Ağkoç, “Aralık ve ocak aylarında gripten etkilenenlerin sayısı artacak. Belirtiler normal gripten farklı değil. Başbakan’ın aşı üzerine yarattığı kafa karışıklığının hangi bilimsel temele dayandığı belli değil” dedi.
Ağkoç’un domuz gribinin belirtileri ve tedavi yolları üzerine yaptığı slayt gösterimi ve sunumun ardından Suat Suna, hükümetin sağlık politikalarının halk üzerindeki etkileri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. “Bu sağlık koşullarında bir değil bin aşı yapılsa fayda etmez. Aşı önleyici bir sağlık hizmetidir, ancak tek başına yeterli değildir. Eğitim sağlıklı koşullarda gerçekleştirmeden, parasız sağlık hakkı sağlanmadan ve barınma hakkı güvence altına alınmadan aşı yeterli olmaz” diyen Suna, neoliberal politikaların sağlığı satılığa çıkardığını ve sağlığın sadece parası olanların alabileceği bir hizmete dönüştürüldüğünü belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Silvan’daki patlamada 1 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

En çok öldüren üçüncü hastalık KOAH

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa