18 Kasım 2009 00:00

Sonbahar’a Hollanda’dan ödül

GENÇ Yönetmen Özcan Alper’in 2008’de çektiği ilk filmi “Sonbahar”, Hollanda’nın Leeuwarden şehrinde düzenlenen 31. Noordelijk Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kazandı.

Paylaş

GENÇ Yönetmen Özcan Alper’in 2008’de çektiği ilk filmi “Sonbahar”, Hollanda’nın Leeuwarden şehrinde düzenlenen 31. Noordelijk Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kazandı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yönetmenlerin ilk ve ikinci uzun metrajlı filmlerinin yarıştığı ve 11-15 Kasım’da gerçekleştirilen festivalde, “Bölgelerarası Yarışma” jürisinin değerlendirmesi sonucu “Sonbahar” filmi ve Yönetmeni Özcan Alper, altın Matad’or ve 10 bin avro ödüle layık görüldü.
“İçimizdeki ve dışımızdaki sınırları keşfetmek bir ömür sürer” sloganıyla bu yıl 31. kez düzenlenen festivale Alper “Gelecek de Uzun Sürer” isimli ikinci uzun metrajlı film projesi için Selanik’te bulunduğundan katılamadı.
Vizyona girdiğinde Türkiye’de de çok ilgi gören Alper’in filmi şimdiye kadar pekçok ödül aldı.
Özcan Alper’in üzerine çalıştığı yeni projesi 16-18 Kasım’da 50. Selanik Film Festivali çerçevesinde düzenlenen “Crossroads Ortak Yapım Forumu”nda yer alıyor.(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kainatın tüm seslerine Açık Radyo 15 Yaşında

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...