18 Kasım 2009 00:00

Kainatın tüm seslerine Açık Radyo 15 Yaşında

AÇIK Radyo 14. yılını tamamladı.

Paylaş

AÇIK Radyo 14. yılını tamamladı. Kendi deyişleriyle “15 yaşında bir genç olarak hayatı omuzlamış halde, başka türlü bir iletişimin, başka bir dünyanın mümkün olduğunu göstermek üzere, akıntıya karşı serüven devam ediyor.”
İstanbul ve çevresine yayın yapan bölgesel radyo Açık Radyo, 14. yılını geride bıraktı.
13 Kasım 1995’te yayına başlayan, FM 94.9'dan yayın yapan radyo, 92 ortaklı bir anonim şirket. Ama kâr amacı gütmeden çalışıyor. Sloganı "Kainatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine Açık Radyo.”
Bu slogan hayata geçerken, Açık Radyo’da Tamburi Cemil Bey eserlerinden Güney Amerika ormanlarının yağmur seslerine, Noam Chomsky röportajlarından atçılık üzerine tarihi bilgilere kadar çok şey duymak mümkün.
Bu 14 yılda, yaşları 9-75 arasında değişen 954 kişi Açık Radyo’da 845 program yaptı. Bütün programcıları, hiçbir ücret almadan program yaptı. Şu an her hafta 203 programcı, 147 ayrı program yapıyor.
Radyo, bu dönem içinde 42 kez de ödül aldı.
DİNLEYİCİSİNİN DESTEĞİYLE
Açık Radyo, son altı yıldır, dinleyicilerinin bağışlarıyla ayakta duruyor. Bu süre içinde her yıl üç binden fazla dinleyicisi, için radyoya destek verdi. Bu dinleyicilerin sayısı 2009’da 4 bin 500’ü aşmış durumda.
Küresel iklim değişikliği, radyonun ve Yayın Yönetmeni Ömer Madra’nın ısrarla üzerinde durduğu, hepimizin geleceğine dair bir duyarlılık yaratmaya çalıştığı bir konu.
Radyonun, idari ve teknik işleri sürdüren 27 profesyonel çalışanı var. Ve Açık Radyo 15. yaşına girerken şunları söylüyorlar:
“İnanılmaz bir hızla değişen kainatta olan biteni anlayıp sonra da o olan biteni anlatma yolundaki çabamız, becerebildiğimiz kadarıyla, devam ediyor. 15 yaşında bir genç olarak hayatı omuzladık gidiyoruz. Başka türlü bir iletişimin, başka bir açının, başka bir dünyanın mümkün olduğunu göstermek üzere, akıntıya karşı serüven devam ediyor. Açık Radyo, 15 yaşına girdi, hepimize kutlu olsun.”
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar namus oyununu bozuyor

SONRAKİ HABER

Sonbahar’a Hollanda’dan ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...