18 Kasım 2009 00:00

Yüzyılın işkencesi!

Yüzyılın dev altyapı projesi olarak Denizli’de AKP’li belediye tarafından son yerel seçimler öncesi başlatılan kazı çalışmaları Denizlilileri canından bezdirdi.

Paylaş

Yüzyılın dev altyapı projesi olarak Denizli’de AKP’li belediye tarafından son yerel seçimler öncesi başlatılan kazı çalışmaları Denizlilileri canından bezdirdi. “Durmak yok yola devam Denizli” diyen AKP’li Denizli Belediyesi bugünlerde Denizli’de yürünecek yol bile bırakmadı. 6 yıldır yönetimde olan AKP’li belediye 29 Mart yerel seçimlerinden önce seçim propagandası olarak kullandığı “Dev alt yapı projesi”ni seçimleri kazandıktan sonra hayata geçirdi. Kazılar Denizli’nin tüm ana arterlerinde ve mahallerde devam ederken Denizlililer için günlük yaşam oldukça zorlaşıyor.
HER ŞİRKET AYRI KAZIYOR
Proje için Dünya Bankasından 130 milyon dolar kredi alan Denizli Belediyesi, Denizlilileri de 10 yıllık bir borcun altına sokmuş oldu. Aynı yerin defalarca kazıldığını gözlemlediğimiz kentte kanalizasyon ihalesini farklı firma, yağmur suyu ihalesini farklı firma, içme suyu ihalesini ise farklı bir firma almış durumda. İşi biten firma kapatıyor asfalt döküyor, sonra bir diğer firma gelip tekrar kazıyor. Bu kazıların yanı sıra Kent Gaz’ın yaptığı doğal gaz kazıları ve Aydem’in yaptığı elektrik tesisatını yer altına alma çalışmaları da çabası.
TRAFİK FELÇ
Trafiğin felç olduğu kentte, yayalar için her an bir çukura düşme ve araç sürücülerininse içi su dolu dev çukurlara girme ihtimali oldukça yüksek. Araç sürücüleri ise arabalarında alt takımı kalmamasından dolayı sanayideki rot balansçılardan çıkamaz oldular.
Denizli Belediyesi’nin çalışmalarını sorduğumuz Denizli halkı bu projeden hiçbir şey anlamadığını dile getiriyor.
ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ GÖRÜNMEK İÇİN
Yıllardır Denizli’ de boyacılık yapan Tarık “Millet rahatsız. Sanki belediye çalışıyormuş gibi göstermek için yapıyorlar. Gidip geldiğimiz her yerde aynı şikayetlerle karşılaşıyoruz” diyor.
Alt yapı projesinden en çok çekenlerden biri de minibüs şoförleri. Hem yolcularının yaşadığı sıkıntıları bilip hem de her gün güzergah sıkıntısı çeken şoförlerden Murat,”Bu proje işkenceye dönüştü. Her tarafı aynı anda kazdıkları için ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Kazıların büyük çoğunluğu şehir içinde bu yüzden şehir içini kullanmamaya gayret ediyoruz. Yolcular da bir gün bindiği yerden ertesi gün tekrar binemediği için şikayetçi. Evet alt yapı cesaret ister ama bu projenin parası bizlerin cebinden çıkacak” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı anlatıyor.
PROJE MANTIKSIZ İLERLİYOR
Bir diğer Minibüs Şoförü Şevket Birge ise anlatılanlara ek olarak “Güzergah değişiklikleri daha önceden haber verilse herkes rahat eder. Bu proje çok mantıksız ilerliyor” diyor.
İstiklal caddesinde kahvehane işleten Mustafa Kafalı belki de alt yapıdan en çok şikayetçi olanlardan biri. Daha sorumuzu sormadan başlıyor anlatmaya: “Önceleri bir şeyler bekliyorduk. Bu projenin insanlar için bu kadar işkenceye dönüşeceğini düşünmemiştik. Her yer köstebek yuvası gibi oldu. Nereden girip nereden çıkılacağı belli değil. Acil bir hastamız olsa hastaneye yetiştiremeyeceğiz.” Sorunlarını anlatacak yetkili bulamamaktan yakınan Kafalı, “Sürekli kaz bakalım ört bakalım. Proje insanları bıktırdı” diyerek tamamlıyor sözlerini. (Denizli/EVRENSEL)
Eren Saran - Mehmet Ayvataş
ÖNCEKİ HABER

Tümor, ‘Da Vinci’ robotuyla alındı

SONRAKİ HABER

Turizm otelcilik öğrencileri sorunlarla boğuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...