18 Kasım 2009 00:00

İçme sularını eşeklerle dereden karşılıyorlar

ŞANLIURFA’nın Viranşehir ilçesinin Arıtır (Bêşo) köyünde içme suyu ihtiyacı 1 kilometre uzaklıktaki dereden eşeklerle taşınarak karşılanıyor

Paylaş

ŞANLIURFA’nın Viranşehir ilçesinin Arıtır (Bêşo) köyünde içme suyu ihtiyacı 1 kilometre uzaklıktaki dereden eşeklerle taşınarak karşılanıyor.
Sağlıklı olmadığını bildikleri halde hayvanlarının içme suyunu karşıladıkları dereden içme suyu ihtiyacını karşılamak zorunda kaldıklarını söyleyen köylüler, yetkililerden sorunun çözümü için girişimde bulunmasını istedi.
İçme suyu bulamayan köylülerden maddi durumu iyi olanlar kendilerine kuyu açarken, açılan kuyuların suyu tuzlu olduğu için içmek için kullanılamıyor. Daha önce açtıkları kuyuların da tıkanması nedeniyle köylüler zorunlu olarak, hayvanlarını suladıkları dereden eşekler yardımıyla içme sularını karşılıyor. Köylülerden Hasan Şaşmaz, “Analarımız, bacılarımız eşeklerle 1 kilometrelik yoldan gelip bu dereden su çekiyor. Biliyoruz, sağlıklı değil ama elimizden başka bir şey gelmiyor” dedi.
‘SU TEMİZ Mİ DEĞİL Mİ BİLMİYORUM’
Reşat Ekinci ise, dere suyunun sağlıklı olmadığını belirterek, “Köylere Hizmet Götürme Birliği bize su getirmiyor. Yolumuz kışın kullanılmaz hale geliyor. Okulumuz susuz. Öğretmenimiz ve öğrencilerimiz suyu kovalarla dereden çekiyor” diye konuştu. Evlerine eşekle içme suyu taşıyanlardan 60 yaşındaki Hevî adlı kadın, başka çareleri olmadığı için dere suyu içtiklerini söyledi. Bidonlar ve kovalarla su taşıdıklarını belirten Hevî, bu dereden hayvanlarının da içme suyunu karşılandığını söyledi. Dere suyunun temiz olup olmadığını bilmediğini belirten Hevî yetkililerin sorunu çözmelerini istedi.
(Şanlıurfa/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Bursa’da binler Hayat için buluştu

SONRAKİ HABER

Dikkat! Sobanız katiliniz olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa