19 Kasım 2009 00:00

Taşeron işçiler kazandı

SENDİKALAŞTIKLARI için işten atılan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan 18 taşeron işçisi, yürüttükleri mücadele sonucu tekrar işbaşı yaptı.

Paylaş

SENDİKALAŞTIKLARI için işten atılan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan 18 taşeron işçisi, yürüttükleri mücadele sonucu tekrar işbaşı yaptı. Çalışma koşullarının düzeltilmesi için Dev Sağlık-İş Sendikası’nda örgütlenen taşeron işçileri, 45 günlük direnişlerinin ardından hastane yönetimine ve taşeron şirkete taleplerini kabul ettirdiler. Örgütlü mücadelenin önemine dikkat çeken taşeron işçileri, haklı talepler için ısrarlı mücadelenin her zaman kazanım getireceğini ifade ettiler. Konuyla ilgili hastane önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya DİSK, TTB, SES, Sosyal-İş, Tekstil-Sen ve Kızılay çalışanları da destek verdi. Burada konuşan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, taşeron işçilerin mücadelesinin işsizlik ve işten atma gibi sorunların yeniden gündeme gelmesini sağladığını dile getirdi.
Taşeron işçileri adına konuşan Fatma Çelik ise direnişleri süresince destek veren herkese teşekkür etti. Yürüttükleri mücadele sonucu işe tekrar başladıklarını belirten Çelik, “Emeğimize, hastanemize ve işimize sahip çıkıyoruz, bunu sürdüreceğiz” dedi.
25 KASIM ÇAĞRISI
Taşeron işçilerinin haklarını geri almasının tüm emekçilerin kazanımı anlamına geldiğini ifade eden SES Şişli Şube Başkanı Rabia Tuncer, “Bu eylemler bundan sonra da devam edecek. Gerçekten işimize ve iş güvencemize sahip çıkarak, sağlıkta uygulanan tüm olumsuzluklara karşı 25 Kasım’da tüm Türkiye’de yapılacak olan uyarı greviyle devam edecek. Herkesi bu greve katılmaya ve destek vermeye çağırıyorum” dedi.
Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Okmeydanı Hastanesi’nde yaşananların ülkedeki yüzlerce hastanedeki yüz binlerce taşeron sağlık işçisinin geleceğini belirleyecek nitelikte olduğunu söyledi. Taşeron sağlık işçilerinin güvenceli iş, insanca ücret taleplerinde ısrarlı olacağına dikkat çeken Çerkezoğlu, “İşimize ve geleceğimize sahip çıkacağız, sağlıkta taşeronu süpüreceğiz” diyen işçilerin kararlı mücadelesinin devam edeceğini duyurdu. (İstanbul/EVRENSEL)

‘Taşeron işçilere de sendika hakkı verilsin’

SAĞLIK-İŞ, hastanelerde çalışan taşeron işçilerin zamanında ücret alamadığını ve yaşadıkları birçok sıkıntı karşısında yalnız kaldıklarını belirterek, sendikalaşmalarının önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.
Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu dün yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetinin, taşeron işçilerin toplu iş sözleşme düzenine kavuşabilmeleri için önlerindeki engelleri kaldırması gerektiğini ifade etti. Hastanelerde çalışan taşeron işçilerin zamanında ücret alamadıkları için büyük sıkıntılar çektiklerini belirten Başoğlu, “Taşeron işverenler işin kolayını bulmuş, işçilere para ödememek suretiyle cebini doldurmaya çalışıyor” dedi. Yakın zamanda Türkiye’nin muhtelif hastanelerinde taşeron işçilerinin eylemler yaptıklarını hatırlatan Başoğlu, gelinen aşamada artık hükümetin taşeron işçilerin sendikaya üye olmasının önündeki engelleri kaldırmak zorunda olduğunu belirtti. Taşeron işçilerin sendikalaşmasının önündeki engeller kaldırılırsa, taşeron işçilerinin de işveren karşısında artık yalnız kalmayacaklarını belirten Başoğlu, “Mademki Türkiye açılımı tartışıyor, o halde taşeron işçilerinin de ‘Toplu iş sözleşmesinden yararlanma’ açılımını bir an önce gerçekleştirmek gerekir” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Ücretler düştü ödemeler
3 aya çıktı

SONRAKİ HABER

Ya açlık ya haciz tercihi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...