19 Kasım 2009 00:00

AKP’ye ve Ergenekonculara mahkum değiliz

EMEK Partisi (EMEP) Genel Merkezi tarafından son günlerde yoğun biçimde tartışılan ‘telefon dinleme’ tartışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, iktidar savaşı veren ...

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Genel Merkezi tarafından son günlerde yoğun biçimde tartışılan ‘telefon dinleme’ tartışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, iktidar savaşı veren kliklerin halkın hak ve özgürlükleri söz konusu olunca tek ses, tek koro, tek yumruk oldukları belirtilerek, AKP’ye de Ergenekonculara da mahkum değiliz” denildi.
AKP ile Ergenekoncular arasında süren kıyasıya mücadelenin yeni bir boyut kazandığı belirtilen açıklamada “İstanbul Başsavcılığı ve Yargıtay’ın telefonlarının dinlendiğinin açığa çıkması üzerine, telefon dinleme, hak ve özgürlükler, iletişime ilişkin tartışmalar hız kazanmış bulunuyor” ifadelerine yer verildi. Türkiye’de yıllardır ‘izinli’ izinsiz telefonların dinlendiği, insanların fişlendiği, özel hayatların şantaj konusu edildiğine dikkat çekilen EMEP açıklamasında “Sorun işçiler, emekçiler, aydınlar, ilericiler olunca, yargıyı diledikleri gibi işletip kararlar çıkaranlar, bu gün yargının taraflı ya da tarafsızlığı üzerine mangalda kül bırakmıyorlar” denildi. Açıklamanın devamında şöyle denildi; “Dün halka, işçi ve emekçilere, ilerici ve demokratik güçlere kan kusturan, her türlü demokratik gelişme ve girişimi takip altına alanların, irtica ve laiklik üzerinden güçlerini tahkim etmenin peşinde olanların yerini, şimdi AKP ve şürekası almış bulunuyor. Onların dün yaptığını, bu gün bunlar yapıyor. Dün, mağduru oynayanların yerini, dünün muktedirleri almış bulunuyor. İşçi, emekçi ve aydınlara yönelik uygulamalar ise devam ediyor.”
ÇARPICI GERÇEKLER
Gelişmelerin nasıl bir ülkede yaşadığımız gerçeğini çarpıcı bir biçimde açığa çıkardığına vurgu yapılan açıklamada “Ortalığa saçılan pislikler, TSK’da olup bitenler, bürokraside, hükümette ve muhalefette ne tür dolapların döndüğü açıkça görülmüş oluyor. İki gerici kliğin çatışması, devletin nasıl yönetildiğini, sistemin ne denli kirli ve çirkef bir çark olduğunu gösteriyor” denildi. Açıklamada şöyle denildi; “Yapılan sahte anketler, TSK’nın ve bazı kurumların ‘güvenilir’ listesinin başına yerleştirildiği, bazı davalar için özel hakim ve savcıların seçildiği, hakim ve savcıların egemen güçlerin istekleri ya da çıkarları doğrultusunda iş takibi yaptıkları, yargının her dönem aynı çıkarlara uygun işletildiği bir kez daha kanıtlanmış oluyor. Olup bitenler, vatan, millet edebiyatı yapanların aslında ekonomik ve siyasi çıkarları için her şeyi, uygun fiyat bulduğunda, ortamını yarattığında, içeride, dışarıda, herkese satabileceklerini açığa çıkarıyor. Milliyetçilik yarışında hız alamayanların gizli servetlere ve gizli kasalara sahip oldukları, her türlü değeri paraya tahvil ettikleri görülüyor.”
MAHKUM DEĞİLİZ
Açıklamada bu kliklerin halk, hak ve özgürlükler söz konusu olunca tek ses, tek koro, tek yumruk olduklarının da görüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Sıra halka yönelik, işçi ve emekçilere yönelik saldırılara gelince, kavganın nasıl durulduğunu da görüyoruz. Özelleştirmeler, artan zamlar, sağlık ve eğitimin paralı hale getirilmesi, işsizlik, açlık, sefalet ve baskılar aralarındaki farkı silip atıyor. İşçi ve emekçiler AKP ve Ergenekonculara mahkum değil. Demokratik bir ülke ancak bu iki gerici mihraka karşı verilecek mücadeleyle kazanılacaktır” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Endişe yüzünden devamsızlık arttı

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...