19 Kasım 2009 00:00

Deniz Feneri ilişkileri karartılıyor

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart iktidarın Deniz Feneri ilişkilerini himaye etmeye ve delilleri karartmaya ...

Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart iktidarın Deniz Feneri ilişkilerini himaye etmeye ve delilleri karartmaya devam ettiğini belirterek Olay Medya Grubu Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirilen Necati Mesut Özen’in Deniz Feneri Derneği soruşturmasında Zekeriya Karaman’la olan ‘yasa dışı ilişkileri’ nedeniyle sorgulandığını bildirdi.
KİLİT İSİM
Kart Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AKP iktidarları döneminde suç ilişkilerine karışan ve haklarında soruşturma bulunan kişilerin, kadrolaşma amacıyla kamu yönetiminde görevlendirildiğini ve korunduğunu söyledi. Bunun en son örneğinin yönetimi TMSF’ye intikal eden Olay Medya Grubu’nun Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Necati Mesut Özen olayında yaşandığını kaydeden Kart, Özen’in Deniz Feneri Derneği soruşturmasında Zekeriya Karaman’ın ‘memuru, vekaletini üstlenen kişi’ olduğunu ve kendisiyle yasa dışı ilişkileri sebebiyle kilit isim olarak sorgulandığını’ belirtti.
DENİZ FENERİ İBB İLİŞKİSİ
Özen’in Zekeriya Karaman’ın yasa dışı yollarla elde ettiği para ilişkilerini akladığını ifade eden Kart şunları söyledi: “Adı geçenin bu tür ilişkileri, Kanal 7, Yurt Haber Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin ihale süreçlerinde de ortaya çıkmış ve soruşturmalara konu olmuştur. Bu süreçlerde, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İETT yönetimine, ihaleye açılacak işlerin belirlenen şirketlere bırakılması konusunda baskı yaptığı ciddi iddialar arasındadır. Bu konuyla ilgili 30’a yakın dokunulmazlık dosyası, halen Anayasa-Adalet Karma Komisyonunda bekletilmektedir. Kanal 7’ye usulsüz ihalelerle aktarılan paralarla ilgili olarak, Zekeriya Karaman’ın 28 Mart 1997 tarihinde, İstanbul 28. Noterliği’ndeki işlemlerde, Özen ile yasa dışı ilişki içine girdiği iddia edilmektedir. Görüldüğü gibi, Necati Mesut Özen, 1997’li yıllardan bu yana Zekeriya Karaman ile yasa dışı ilişkilerini sürdürmektedir. Bu tablo Deniz Feneri Derneği soruşturmasında da ortaya çıkmıştır. Deniz Feneri Derneği yapılanmasında etkin olan kadrolar, 1995-1976’lı yıllardan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrolarıyla işbirliği içindedir. Bu kadrolar bugün de siyasi iktidar tarafından organize şekilde korunmaktadır.”
BAKANLIK GEREĞİNİ YAPMADI
Hükümetin sadece kadrolaşmayla yetinmediğini Deniz Feneri Derneği soruşturmasına yönelik olarak idari aşamaya da müdahale ettiğini ve yargılama sürecini etkisiz hale getirmek istediğini savunan Atilla Kart, İçişleri Bakanlığı’nı ise Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın, Deniz Feneri Derneği’nin faaliyetleri hakkında hazırladığı 2 raporun yasal gereğini yapmamakla suçladı.
Derneğin Kurban Bayramı öncesinde faaliyetlerinin hız kazandığını belirten Kart “Yolsuzlukların denetlenmesini engelleyen vatandaşların kutsal değerlerini ve hayır duygularını istismar edenleri koruyan ve beytülmale el uzatan bir hükümet anlayışıyla karşı karşıyayız” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklu KESK’lilere uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Endişe yüzünden devamsızlık arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...