19 Kasım 2009 00:00

Tabiplerden yetkililere duyarsızlık tepkisi

ŞANLIURFA Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Şahin Aksoy, kentte son aylarda intihar olaylarındaki artışa dikkat çekti ve yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti.

Paylaş

ŞANLIURFA Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Şahin Aksoy, kentte son aylarda intihar olaylarındaki artışa dikkat çekti ve yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti. İntihar edenlerin büyük bölümünü kadın ve genç kızların oluşturduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Aksoy, yaşananların sıradan olmadığını belirterek, “Yetkililerin yaşananları ölüm sessizliği içerisinde izlemesi endişe vericidir” dedi.
Resmi kayıtlara göre Şanlıurfa’da son 11 ay içinde 14’ü kadın 25 kişi intihar etti. Prof. Dr. Şahin Aksoy, son aylarda gerçekleşen intihar ve intihar teşebbüslerinin endişe verici boyuta ulaştığını ifade etti. Son olarak önceki gün iki kız kardeşin ilaç içerek intihar girişiminde bulunmasının ardından, hekim olarak bu konudaki düşünce ve kaygılarını kamuoyu ile paylaşmanın zorunlu hale geldiğini vurgulayan Prof.Dr. Şahin Aksoy, açıklamasında şunları söyledi: “Yöntemler ve cinsiyetler değişse de, kişinin en değerli varlığı olan canına kast ediyor olması gerçeği orta yerde durmaktadır. Yaklaşık 7 yıl önce Batman’da gerçekleşen ve bugün Şanlıurfa’dakilerin benzeri olan olaylar zinciri, medyaya taşınmış, konu yerel ve merkezi yönetimler tarafından ciddiyetle ele alınmıştı. Ancak bugün olayların tam bir ölüm sessizliği içinde izlenmesi durumun bizim açımızdan endişe verici boyutlara ulaşmasına neden olmuştur.”
Prof.Dr. Aksoy, intiharların ardındaki gerçeklerin ortaya çıkarılması için yerel ve merkezi hükümetin kapsamlı bir çalışma yürütmesi gerektiğini de ifade etti. Aksoy, hastanelere intihar teşebbüsü diye getirilen birçok vakanın aslında intihar olmadığını da bildiklerini de sözlerine ekledi. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

25 Kasım’da sessizlik
bozulacak

SONRAKİ HABER

İSTANBUL BAROSU’NUN YÜRÜYÜŞÜNDE GERGİNLİK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...