19 Kasım 2009 00:00

Memur-Sen TİS için meclise yürüdü

MEMUR-SEN üyeleri, kamu çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi ve grev hakkı için genel merkez binasından TBMM Çankaya Kapısı'na kadar yürüdü.

Paylaş

MEMUR-SEN üyeleri, kamu çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi ve grev hakkı için genel merkez binasından TBMM Çankaya Kapısı'na kadar yürüdü. Memur-Sen pankartı önünde yürüyen grup, yürüyüş sırasında sık sık, "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz", "Meclis uyuma memuruna sahip çık" sloganları attı.
Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Hükümet, Avrupa Sosyal Şartı'nın 5 ve 6. maddesine konan çekincenin kaldırılmasının şart olduğunda ısrarcı ise, o zaman bu çekinceyi derhal kaldırsın" dedi. Gündoğdu, kamu görevlilerinin özlemle beklediği toplusözleşme ve grev hakkını vererek memur açılımını başlatmamsını istedi. Uzlaşma Kurulu kararları ile Memur-Sen'in taleplerinin aynı olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Hükümetin 2010 bütçesine baktığımızda sosyal yönünün zayıf olduğunu görüyoruz. Krize rağmen sermaye sahiplerine ödenen pay 54.3 milyar iken memura reva görülen yüzde 2,5+2,5'dir" dedi. Açıklamanın ardından Gündoğdu başkanlığındaki 5 kişilik heyet, TBMM Bütçe Komisyonu ile görüşmek için Meclis'e girdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEM

SONRAKİ HABER

Döner sermaye tepkisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...