19 Kasım 2009 00:00

Öğretmenlerin sergisi

ANADOLU Sanatçılar Derneği’nin her yıl düzenlediği Öğretmenler Sergisi’nin 7.si 11 Kasım’da açılıyor.

Paylaş

ANADOLU Sanatçılar Derneği’nin her yıl düzenlediği Öğretmenler Sergisi’nin 7.si 11 Kasım’da açılıyor. Anadolu Sanatçılar Derneği bu güne kadar altısı yurtdışında, kırk iki sergi gerçekleştirdi.
Bu serginin amacı sergi ilanında şöyle açıklanıyor: “Ressam ve öğretmen olma düşüncesiyle okuyan arkadaşlarımızın çoğu, resim öğretmeni oluyorlar, fakat ressamlık bahsinde zorlanıyorlar. Ne yazık ki durum budur; mezun olduktan sonra hayata atılan ve hayatın sayısız sorunlarıyla uğraşırken resim yapmaya zaman ayıramayan, resim yapsalar bile sergileme olanağı bulamayan resim öğretmenleri, bir süre direndikten sonra resme uzaklaşmaya başlıyorlar. Her yıl tekrarladığımız Öğretmenler Sergisi ile bu duruma ‘müdahale’ etmeye çalışıyoruz. Anadolu Sanatçılar Derneği olarak, bildik ‘fırsatçı yardımlarına’ uzak durup, dayanışma gibi insanlığa unutturulmuş bir değeri bilince çıkartarak gerçekleştirdiğimiz sergilerle, bir biçimde resim yapamaz hale gelen, fırçaları kuruyan resim öğretmenlerinin yeniden resme başlamalarını teşvik etmeyi ve sanat dostluklarını çoğaltmayı amaçlıyoruz.”
Sergiye katılan sanatçılar şunlar: Ali Ekber Ataş, Ali Yağcı, Ayi Yılmaz, Baki Demir, Berna Sapaz, Cevahir Ayma, Çetin Toğaç, Çiğdem Öztürkan, Dilek Turan, Emine Tatar, Gültekin Şamlı, Hediye Özkan, Heval Belgan, Havva Yıldız, Hamdollah K. Moghadham, Kemal Kurban, İnci Ekici, Necati Badem, Sabri Turan Dil, Sabriye Yıldız, Sadık Varer, Saliha Cücük, Selay Kula, Şefika İnce, Şener Çevgen, Yasemin Bilir, Yazgül Özel, Ülkü Uçar, Zarif Poyraz, Zeynep Ünlü.
27 Kasım’a kadar açık olacak sergi İstanbul Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde.
ÖNCEKİ HABER

Ekingen’e Sürgündeki Edebiyatçılar Ödülü

SONRAKİ HABER

DOĞA EVRİMİ FOTOĞRAFLA ANLATILIYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...