19 Kasım 2009 00:00

Irak’ta ABD üslerine saldırı

IRAK’ın Selahaddin kentindeki 2 ABD üssüne roket ve havan topu saldırıları düzenlendi.

Paylaş

IRAK’ın Selahaddin kentindeki 2 ABD üssüne roket ve havan topu saldırıları düzenlendi. Esvat El Irak ajansına açıklamada bulunan Tikrit’deki eşgüdüm merkezinden bir kaynak, bu kentin kuzeyindeki Spiker üssüne iki Katyuşa roketi atıldığını, herhangi bir hasar meydana gelmediğini belirtti. Tikrit’in güneyindeki Yesrib semtinde bulunan Anaconda üssüne de bir havan topu mermisinin isabet ettiğini kaydeden kaynak, olası can kaybı hakkında bilgi verilmediğini söyledi.
FELLUCE’DE 2 SALDIRI
Öte yandan Anbar vilayetinin en büyük kenti Felluce’de dün düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 5 kişi yaralandı. Esvat El Irak haber ajansının güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Felluce kentinin merkezindeki El Dubat semtinde, bir polisin evi yakınında düzenlenen ilk saldırıda 2 sivilin yaralandığı belirtildi. Haberde, Felluce’nin doğusunda da yine bir polisin evi yakınında düzenlenen ikinci saldırıda da 3 sivilin yaralandığı kaydedildi. Ajans, saldırılar üzerine kentin bazı bölgelerinde, araba ve motosiklet kullanma yasağı getirildiğini duyurdu.
SEÇİM YASASINA VETO
Bu arada Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, yeni seçim yasasının birinci maddesini, yurtiçinde ve dışında göçmen durumuna düşenlerle azınlıkların haklarının korunması için veto ettiğini bildirdi.
El Haşimi, 11 Kasım’da parlamentonun onayladığı yasanın birinci maddesinin, güvenlik sebepleri ve diğer sebeplerle yaşadıkları yerlerden ülke içinde ve dışında göç etmek zorunda kalan Iraklıların ve ülkedeki azınlıkların haklarını vermediğine inandığını söyledi.
Irak Seçim Komisyonu ise ocak ayında yapılacak seçimlerle ilgili bütün hazırlıkları durdurduğunu bildirdi.
Seçim komisyonu, kararın El Haşimi’nin vetosundan sonra alındığını ve bu sürecin, seçim tarihinin ertelenmesine sebep olacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Venezuela: Kışkırtıcı ABD arabulucu olamaz

SONRAKİ HABER

İsrail, işgali genişletiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...