20 Kasım 2009 00:00

Nükleer santral ihalesinde karar bayram öncesinde verilecek

NÜKLEER santral ihalesinde gözlerin çevrildiği Türkiye Elektrik Ticaret AŞ’nin (TETAŞ) kararını bayramdan önce açıklaması bekleniyor.

Paylaş

NÜKLEER santral ihalesinde gözlerin çevrildiği Türkiye Elektrik Ticaret AŞ’nin (TETAŞ) kararını bayramdan önce açıklaması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlığın değerlendirme raporunu dün ilgili kuruma gönderdiklerini belirterek, “TETAŞ yönetim kurulu son gelişmeleri bayramdan önce toplanıp kararlaştıracak” dedi. Nükleer santral ihalesinde kararın 24 Kasım’a kadar verileceğini aktaran Yıldız, TETAŞ’ın vereceği kararın hukuki özellik taşıyacağına dikkat çekti. Enerji Bakanlığı, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararından sonra temyize gitmeme kararı almıştı.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Swiss Otel’de düzenlenen Enerji Zirvesi öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Mersin Akkuyu’ya kurulacak nükleer santral ihalesindeki kararın sorulması üzerine Yıldız, TETAŞ’ın kararının beklendiği cevabını verdi. İhaleye teklif veren firmadan görüşme talebi olduğunu dile getiren Yıldız, bu şirketle bayram öncesinde görüşmek için program yaptıklarını vurguladı. İhaleyle ilgili verilecek karar noktasında Enerji Bakanlığı olarak herhangi bir talepte bulunmadıklarını söyleyen Yıldız, TETAŞ yönetim kurulunun kendi içinde kararını alacağını kaydederek, TETAŞ’ın yönetim kurulu kararını bekleyeceklerini dile getirdi.
İRAN’IN URANYUMU
İran Uranyumunun Türkiye’de saklanmasına ilişkin soruya Yıldız, “Bize getirin saklayalım alıkoyalım” diye bizden bir talep yok. Birleşmiş Milletler ya da İran’dan talep gelmesi halinde bunu değerlendireceğiz. Bu konuda Türkiye’nin yaklaşımı olumludur. Teknik olarak Türkiye’nin imkanı vardır” cevabını verdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Şekerpınar halkı da tapuları için ayağa kalktı!

SONRAKİ HABER

Hükümet bölgeler arası ayrım yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...